På Facebook-gruppa som ble opprettet første februar oppfordrer UiA-student Jon Henrik Lorentzen Thorvildsen de 160 medlemmene til å skrive under på forslaget på nettstedet underskrift.no, som hittil har 109 signaturer.

— Når jeg har vært på studenthusene på Ås og i Trondheim, ser jeg hvor mye et slikt tilbud betyr for lokalsamfunnet. De tilbyr studentvennlige priser, og alle kan samle seg på et sted. Jeg etterlyser ikke et utested for studenter, men en møteplass i Kristiansand. Derfor håper jeg å samle inn nok underskrifter, så både SiA og UiA ser at behovet er der. Men jeg opplever at interessen er større i real life enn på Facebook, sier Thorvildsen, som legger til at han er skuffet over antallet studenter som har skrevet under hittil.

Til sammenligning er det rundt 9000 studenter som går på UiA i Kristiansand. Det vil si at de 109 signaturene utgjør kun 1,2 prosent.

Les hva kulturredaktør Karen Kristine Blågestad mener om studenthus-saken.

Behandles i mars

Jan Omli Larsen er administrerende direktør i Kristiansand Næringsselskap AS. Foto: Rune Øidne Reinertsen

Kristiansand Næringsselskap AS (Knas) bekrefter at de fortsatt har planer om et studenthus:— Nå jobber vi primært med vår søknad om å kjøpe gamle Kristiansand teater, som kommer til å bli behandlet av Kristiansand Eiendom i midten av mars. Vi kan bekrefte at studenthus og litteraturhus er vår hovedtilnærming, forteller administrerende direktør i Knas, Jan Omli Larsen.

Nordic Gadgets AS og Menko AS har også lagt inn bud på lokalet. Førstnevnte har planer om å etablere en scene og forsamlingshus etter modell av Kulturhuset i Oslo. Menko AS vil etablere innendørs klatrepark.

Takket nei

Gamle Kristiansand teater ligger i Kongens gate 2. Foto: Kristian Hole

I desember i fjor takket SiA nei til et studenthus-samarbeid med Knas, som la fram et forslag om å kjøpe Gamle Kristiansand Teater for 20,5 millioner kroner. SiA følte at de ikke var informert om forslaget, og måtte sende ut en pressemelding:— Det gamle Agder Teater vil etter vårt syn være en krevende eiendom å drive. Selv med en begrenset periode med gratis husleie anser vi risikoen for at driftskostnadene, inklusive innholdsproduksjon, vil bli vesentlig høyere enn de inntekter som vi realistisk kan forvente å få, skrev SiA i pressemeldingen 15. desember.

Møte med Knas

Steinar Finseth, administrerende direktør i SiA. Foto: Tore-Andre Baardsen

I dag mener SiA det samme som de gjorde i pressemeldingen fra desember, men de utelukker ikke helt å vurdere å bruke mindre deler av bygget.— I forrige uke var vi i møte med Knas, uten at noen avtaler ble skrevet. Dette var kun et møte hvor vi hørte på skissene de hadde. Utenom det har vi det samme synet som i desember, vi er ikke komfortable med å drifte hele lokalet som et studenthus, det er ikke aktuelt nå. Likevel er vi åpne for å høre på Knas' ideer om å bruke mindre deler av bygget framover. Utenom det vil jeg legge til at det er positivt at studenter engasjerer seg for å få et studenthus, sier administrerende direktør i SiA, Steinar Finseth.