Siden oppstarten i 2009 har Palmesus vokst seg til Skandinavias største strandfest. I fjor hadde festivalen nesten 16.000 publikummere på Bystranda, og omtrent 9000 var innom klubbkveldene. Leieavtalen med Kristiansand kommune går ut etter årets sommer.

Jesper Elimar Krumm Foto: Christian Ingebrethsen

— Vi har avtaler med næringslivet som strekker seg over mer enn ett år. Vi ønsker derfor å få klarhet i premissene, og søker om tre nye år, sier Jesper Elimar Krumm, som trappet ned fra festivalsjef til medlem av ledergruppa rett før jul.Palmesus har søkt Parkvesenet om å leie Bystranda og Tangen Park i tre nye år, samt politikerne om tre års forlengelse av eksisterende skjenkebevilling. De ønsker å sikre kontinuitet i arbeidet med festivalen.

— Det er forskjellige kontorer i kommunen som tar avgjørelser. Vi ønsker at de skal se på muligheten til å forenkle søkeprosessen, sier Krumm.

Søknaden skal behandles i byutviklingsstyret torsdag 16. januar, trolig uten de store diskusjonene.

— Vi anbefaler å imøtekomme søknaden på visse betingelser, sier parksjef Svein Ole Breland.

Foreløpig er ingen artister sluppet for sommeren 2014. I fjor var Nelly Furtado og Faithless blant artistene.

— Vi nådde et bredere publikum i 2013, med Furtado og Faithless. Jeg tror det er et spor som fungerer, og et hint om hva som kommer. Men Palmesus skal ikke miste seg selv, målgruppen er 18 til 35 år, sier Krumm.

Festivalledelsen var meget godt fornøyd med grepet som innebar å snu scenen mot Tangen-området. - Det var folk på både terrasser og tak på Tangen, sier Jesper Elimar Krumm. Foto: Kristin Ellefsen