KRISTIANSAND: — Det holdt seg stabilt på rundt 7000 mennesker her i går, sier festivalsjef for Palmesus, Jesper Elimar Krumm, lørdag morgen.

Han kan ikke oppgi noe eksakt tall på nåværende tidspunkt.

- Sterkere line-up i dag

— I går var bare oppvarminga. Jeg forventer at det kommer mer mennesker i dag, at vi nærmer oss utsolgt. Det er jo en enda sterkere line-up i dag, forteller han.

Har han rett vil nærmere 8500 mennesker tilbringe kveldstimene sine på Bystranda. Festivalsjefen håper folk kommer tidlig, i motsetning til i går da de fleste dukket opp rundt klokka åtte. Dagens headlinere er Nelly Furtado, Faithless, Alina Devecerski og Fedde Le Grand (se komplett program nedest i saken).

- Det blir litt skumpa i kveld

Rett før området stenger for dem uten billett klokka 15.00 er Bystranda stappfull av solslikkende turister og innfødte sørlendinger. Gradestokken holder seg på rundt 24 grader i skyggen.

VIP-general: Per Christian Aastveit (28) er klar for å ta imot nye VIP-gjester lørdag. Foto: Christian Ingebrethsen

VIP-generalen Per Christian Aastveit (28), som arbeider på det oppgraderte området, er klar for en ny dag.

— Det kokte her i går. Men i dag blir det smekkfullt, rett og slett tidenes fest. Det blir litt skumpa i kveld, for å si det sånn, sier han i det han gjør i stand et reservert VIP-bord.

- Ikke skriv hva vi kikker på

De tre sørlendingene Bjørn Stallemo (71), Kjell Antonsen (55) og Fredø Laursen nyter utsikten og stemningen på Bystranda, før området stenger for dem uten billett.

SKUELYSTNE: De tre sørlendingene (fv.) Bjørn Stallemo (71), Kjell Antonsen (55) og Fredø Laursen nyter utsikten og stemningen på Bystranda, Foto: Christian Ingebrethsen

— Ikke skriv hva vi egentlig sitter her og kikker på, ler de tre mannfolka.

— Dette er jo et fantastisk syn, vi har sittet her siden det starta i dag vi. Det er moro at det skjer noe sånt her i byen, smiler de.

Her er Palmesus-programmet for lørdag:

22.15 : Fedde Le Grand

21.30 : Alina Devecerski

20.00 : Faithless

18.30 : Nelly furtado

17.00 : Sirkus Eliassen

15.00 : The Glue

12.00 : Difee / Re.No