-Vi vil hevde oss i metallens verdenselite, sier Obsidian C fra Keep Of Kalessin. I kveld spiller de på Hoves hovedscene.

Halvparten av trønderbandet sitter i en rosa sofa i "landsbyen" , Hovefestivalens mat— og minglesone. Vegar Larsen og Arnt O. Grønbech, også kjent som Vyl og Obsidian C, er kledelige fyllesyke der de sitter og prater om kveldens begivenheter.

-Slayer ålreite folk

Det er ikke en hvilken som helst scene Keep Of Kalessin er blitt booket inn på. Hovedscenen har en kapasitet på over 10 000 – og etter at trønderne har spilt fra seg, skal blant andre metallegendene i Slayer overta.

-Vi har vokst opp med Slayer. Som alle som driver med metall, har vi sett opp til dem. Jeg gleder meg til å treffe dem. Jeg har møtt dem før, og de er hyggelige, ålreite folk, sier Grønbech.

Kveldens konsert innleder festivalsommeren for metallbandet, som skal spille så og si hver eneste helg fram til slutten av august. De fleste konsertene i Norge, med et par unntak, som Earthshaker i Tyskland i midten av juli.

Skryter av Hove

Du kan se bandet på Steinkjerfestivalen, på Storås litt tidligere eller på Fosen Rock i slutten av august. Andre profilere festivaler på programmet er Månefestivalen i Fredrikstad eller Arvikafestivalen i Sverige.

-Det nye i år er at vi har fått ekstremt bra spotter der vi spiller. Det virker som om vi er blitt lagt merke til, sier Grønbech, som også er full av lovord om Hovefestivalen.

-De har fått til et veldig bra program, variert og med mye bra metall.

De har satset alt og lyktes. Jeg liker festivaler som dette, der det er områder man kan slappe av på, sier Larsen og slår ut med armene.

Bandet skulle egentlig få med seg hele festivalen. Men etter å ha sett bildene fra gjørma på festivalcampen, utsatte de turen et par dager.

-Det var synd vi ikke fikk med oss Queens of the Stoneage, sier Grønbech.

-Eller Amy Winehouse, legger Vyl til.

Album til våren

Keep Of Kalessin er allerede godt i gang med planleggingen av neste album, som er planlagt utgitt våren 2008. Noe av materialet er allerede ferdig, og vil kanskje dukke opp på kveldens konsert.

-Vi har åtte låter som er så og si ferdige, og atten vi er i gang med å øve inn. Vi kommer til å spille inn alt og gi ut det beste, sier Grønbech.

-Hvordan er det nye materialet sammenlignet med Armada?

-Mye mer variert. Vi har gått til ytterpunktene. Og så er vi blitt et mer voksent band, sier Grønbech og utdyper: -Armada var den første med denne besetningen. Nå er vi er mer sikre på hva vi driver med. Den nye platen blir mer episk og melodiøs. Det betyr ikke at vi setter ned tempoet, men at vi legger melodi oppå det knallharde kompet.

-Du skal ikke se bort i fra at det skjer ting på vokalfronten også, antyder Vegar uten at han vil avsløre nøyaktig hva.

Vil bli beste norske

De har planlagt å bruke samme produsent som på den kritikerroste Armada, Rune Stavnesli. Hvilket studio de kommer til å bruke, eller hva plata skal hete, er ikke bestemt ennå.

-De som liker de store låtene på Armada, kommer til å synes at den nye platen er fantastisk, tror Grønbech, som ikke ser bort i fra at skiva vil åpne nye dører for metallbandet:

-Vi vil hevde oss i verdenseliten når det gjelder ekstremmetall. Vi skal bli det beste bandet fra Norge. Med Aramada ble vi lagt merke til, den neste skiva vil ta oss til et nytt nivå, sier Arnt O. Grønbech.

Foto: Christina Aasen.