Både Bergens Tidende, VG, Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Dagsavisen er alle enig når det gjelder den første filmen om Varg Veum.

Dommen er klar: «Bitre blomster» fortjener fire terningøyne, verken mer eller mindre. Felles for alle anmeldelsene er et håp om at det kunne blitt mer.

Savner spenning

I Varg Veums hjemby Bergen, passerer BT filmen som godkjent.

— «Bitre blomster» passerer som et greit krimeventyr og ikke som kandidat til tiårets norske film, skriver anmelderen i Bergens Tidende .

VG mener filmen er vellykket, men kritiserer bakmennene for dårlig lyd i første del av krimthrilleren.

Rosen går til slutten der det både blir nok dramatikk, spenning, mens historien samtidig forholder seg troverdig.

I Stavanger Aftenblad derimot savnes det mer action:

— Med «Bitre blomster» har Varg Veum debutert på lerretet på streit og anstendig vis. Men i fortsettelsen ønsker jeg enda mer spenning.

Ros til hovedfigur

«Bitre blomster» er den første av totalt seks filmer om privatetterforskeren Varg Veum. To skal vises på kino, de fire andre skal bli tv-filmer.

Adresseavisen føler også film nummer en er en grei start.

— Tittelfiguren virker velplassert i perfekte omgivelser, skryter trøndelagsavisen som mener Trond Espen Seim redder helhetsinntrykket av filmen.

Det som trekker ned er overspilte og for teatralske bifigurer.

Dagavisen hevder «Bitre blomster» er velsmurt, men har sine tydelige mangler som manko på substans.

Den som ikke svikter er hovedrolleinnehaver Trond Espen Seim.

— Seim gjør en maksimal innsats ut av en gitt karaktertype, skriver Dagsavisen og roser Varg Veum-skuespilleren for slitt sjarm, naturlig eleganse og usentimental spillestil.