Den første filmen om Varg Veum, «Bitre blomster», hadde norgespremiere fredag.

20.314 personer lot seg lokke til Veum i premierehelgen. Men den norske filmen må se seg slått av Disney/Pixars «Rottatouille» som hadde 52.030 besøkende.

Kjemper mot Bruce

I «Rottatouille» er handlingen tatt fra Paris, der rotta Remy har store vyer. Han vil bli mesterkokk, i en bransje der rotter ikke akkurat er hverdagsmat.

Kinogjengerne får følge Remys vei mot de store kulinariske opplevelsene, og konflikten som oppstår mellom livet som rotte og som kokk.

At «Rottatouille» gjør det bra under åpningshelgen i Norge kommer ikke som noen overraskelse. Da animasjonsfilmen hadde premiere i USA i juli gikk rotta Remy seirende ut av kampen mot Bruce Willis og «Die hard 4.0».

Mens «Rottatouille» spilte inn for 300 millioner i åpningshelgen, tjente Bruce 100 millioner mindre.

«Die hard 4.0» hadde premiere i Norge 29. juni og trakk da 48.491 personer til kinomørket. Det betyr at Remy vinner krigen her til lands også, siden 3.539 flere så rottefilmen her til lands i helgen.

Første av seks

«Varg Veum — Bitre blomster» som havner på andreplass på kinotoppen i helgen som gikk, er den første av totalt seks filmer om privatetterforskeren i Bergen. To av filmene skal vises på kino, de fire andre skal bli tv-filmer.

Anmelderne ga i store trekk terningkast fire til «Bitre blomster» og rosen gikk aller mest til Trond Espen Seim som har hovedrollen som Veum.

«Shrek den tredje» stikker av med tredjeplassen i helgens kinoliste. Etter fem uker på kino har nesten 400.000 personer løst billett til denne filmen. Det betyr at Shrek er den tredje mest sette filmen så langt i år.

Kinotoppen:

(helg, uke 40)

  • Rottatouille: 52.030

  • Varg Veum – Bitre blomster: 20.314

  • Shrek den tredje: 17.063

  • The Bourne ultimatum: 16.543

  • I gode og onde dager – Chuck og Larry: 10.871