Skuespilleren, som fyller 21 i neste måned, er drømmekjæresten til mang en ungpike med trollmannsbøkene i bokhylla. Nå innrømmer han at han foretrekker eldre kvinner framfor ungjenter.

Må underholdes

— Jenter på min alder er ikke noe alternativ, sier Daniel Radcliffe til Parade magazine og legger til:

— Jeg opplever at de må bli underholdt mer enn eldre jenter må. Så flesteparten av de jentene jeg har hatt noe på gang med er i 20-årene.

I det virkelige liv datet Radcliffe skuespiller Laura O'Toole – som var fire år eldre enn ham. Det ble angivelig slutt mellom de to tidligere i år.

I «Harry Potter og Føniksordenen» er ikke rollefiguren hans like kravstor - Potter hadde et romantisk forhold til jevnaldrende Cho Chang, spilt av Katie Leung. Og i den kommende filmen blir han kysset - eller nestenkysset - av Ginny Weasley.

- Heldig

Selv om Radcliffe smelter hjerter og har tjent seg søkkrik på rollen som den bebrillede trollmannen, har han ikke mistet bakkekontakten fullstendig.

— Jeg har vært veldig, veldig heldig. Det betyr at jeg kan slappe av. Men pengene vil aldri være det viktigste for meg, sier Radcliffe videre til bladet.

«Harry Potter og Halvblodsprinsen» er den sjette filmen basert på J. K. Rowlings populære fantasibokserie. Filmen har premiere i Norge 17. juli.