— Ved utgangen av april lå vi litt etter budsjett når det gjelder billett- og egeninntekter. Vi hentet inn mye av det med de sju ekstraforestillingene med «Les Miserables» i mai, sa økonomisjef Christian Jørgensen til Kildens styremøte onsdag.

Se video vi publiserte før premieren i videovinduet over.

Kildens administrasjon har budsjettert betydelig mer forsiktig i 2014 enn i 2013, etter at man i fjor gikk på en liten knekk midtveis. Da trengtes betydelige innstramminger for å komme i balanse til nyttår. Derfor ble budsjettet for 2014 justert deretter.

Onsdag kunne altså økonomisjefen fortelle styret at situasjonen nå er mye lysere enn den var på samme tidspunkt i fjor:

Med økte inntekter på mat og drikke i tillegg til billettinntekter, kunne han presentere styret for maitall som viste at man ligger «nærmest på krona på budsjett».

«Les Miserables» solgte nær 23.000 billetter til 40 forestillinger i Kristiansand. Det er bare litt mindre enn til «West Side Story» i åpningsåret 2012. Samtidig ligger man an til å få rundt 75.000 besøkende i første halvår av 2014. I fjor besøkte til sammen 189.000 mennesker Kilden.

— Før vi åpnet Kilden snakket vi om at et normalår kan ligge rundt 100.000 til 130.000 besøkende, og dette er i tråd med det, sa administrerende direktør Bentein Baardson.

Styreleder Anne Carine Tanum t.h. Videre mot klokka: Bentein Baardson (adm dir), Gunnar Thon Lossius (stabs- og økonomidir.), Christian Jørgensen (økonomisjef), Lillian Nepstad, Pål Svendsberget, Stein Hannevik, Olav Håvorstad, Alice Jervell, Bjørg Wallevik og Per Sigurd Sørensen. Foto: Torgeir Eikeland