foto
Denne uka er det produksjonsuke, og deltakerne har øvinger hver dag etter skolen. Foto: Charlotte Åsland Larsen

I oktober i fjor hadde Fargespill premiere i Kristiansand. Nå er det klart for nye forestillinger 13. og 14. mars. Selve konseptet ble hentet fra Stiftelsen Fargespill i Bergen, hvor det har blitt vist for fulle saler de ti siste årene. Målet med Fargespill er å skape en arena forlikeverd, respekt, toleranse og glede, som berører og begeistrer publikum.

— Det er vanskelig å beskrive berøringskraften før man opplever den, sier prosjektleder Elisabeth Lindland, som er med på å arrangere forestillingen for andre gang.

Hun forteller om stor suksess og utsolgte forestillinger i høst, og har høye forventninger til helgens forestilling.

— Dette er noe som treffer meg midt i hjertet. Det er sterkt og rørende, sier hun.

Håper på liv og moro

foto
Daniel Gkikas (18) fra Brasil er med på Fargespill for første gang. Foto: Charlotte Åsland Larsen

Blant deltakerne finnes både nye og gamle. Mange var med i fjor, men noen er helt nye i år. Blant de nye er Daniel Gkikas (18) fra Brasil. Han både synger og danser, og kan meddele at det har vært vanskelig å lære seg alle de forskjellige språkene. Han gleder seg til helgen og håper på masse publikum, liv og moro.Annabell Orobosa (7) fra Nigeria er med for andre gang. 7-åringen er blant annet med i den filippinske kokosnøttdansen Tong Tong, og tror ikke det blir det minste skummelt å opptre foran mange mennesker.

— Det er gøy. Noe av det gøyeste er å se på video bak også, smiler hun og bekrefter at hun har det trives godt både på og bak scenen.

Preget gruppa

Lindland er imponert over hvor flinke deltakerne er, og hvor mye de har løftet seg som gruppe siden starten. Årets forestilling er preget av at en av solistene som var med i oktober har blitt sendt ut av landet i januar, og det jobbes for å finne en ny aktør som kan fylle hans rolle.

Marie Teresie Sørensen er leder i Kilden Dialog og forteller at det er noe som merkes godt i gruppa:

— Det knyttes sterke bånd, og det er spesielt rart for de minste barna som ser opp til de eldre.

Fargespill er en del av Kilden Dialog, som samarbeider med flere skoler, institusjoner og organisasjoner. Målet er å skape kunst på kryss og tvers av alder, bakgrunn og tematikk. Det handler om likestilling, mangfold og integrering

— Vi ser på det som vårt utvidede samfunnsansvar, forteller Sørensen.

Musikalske møter

foto
Talita Victoria Haugen (19) fra Brasil er med på Fargespill for andre gang, og danser blant annet i nummeret Ashiga. Foto: Charlotte Åsland Larsen

Deltakerne er elever fra Tordenskjoldsgate skole, Slettheia skole, lokal ungdom og elever fra kulturskolen. Over hundre barn og unge fra tretti ulike nasjoner er sammen om å skape noe på scenen.— Det er de musikalske møtene som gjør det helt spesielt. Det blir noe uventet og fascinerende, forteller Elisabeth Lindland.

Noen bidrar med noe de selv lærte i hjemlandet, mens andre kommer med noe de har lært av foreldre. Musikalske innslag fra deltagernes hjemland kombineres med norske tradisjoner på nye måter. Forestillingen byr på alt fra samba og rap til vuggesanger.