— Det blir vanskelig å gå ut herfra og sitte fast i sine fordommer. Her er alle ressurser, og alle har noe å komme med. Det treffer hjertet, sier kunstnerisk leder Elisabeth Lindland.

Konseptet Fargespill er hentet fra Bergen, hvor det har blitt vist de siste ti årene, blant annet under Festspillene. Etter suksessen der, har forestillingen dukket opp i flere norske byer. Nå står Kristiansand for tur.

foto
- Vi skal gjøre en variant av "Fargespill" i mars også, samt at vi har tenkt at det skal bli en årlig tradisjon, sier Elisabeth Lindland, kunstnerisk leder for forestillingen, hvor 100 barn og ungdom fra 30 land deltar. Foto: Kjetil Samuelsen

— Vi har jobbet ukentlig siden februar. Barna og ungdommene har vært fantastiske. Det er mange flinke, og de har energi. Det er hardt arbeid å få til en slik forestilling, sier Lindland.

Innholdet i forestillingen er folkesanger, klappeleker, vuggesanger og danser, som aktørene selv har bidratt med fra sine respektive hjemland.

— Det er et fantastisk konsept, og det blir en fargerik og spennende kunstnerisk og musikalsk opplevelse fra hele verden, sier Lindland.

foto
Qamar Alisarqawi (8) fra Palestina liker å danse. Her er hun i kokosnøttdansen "Tong tong", som er en sang- og klappelek fra Filippinene. Foto: Kjetil Samuelsen

Qamar Alisarqawi (8) fra Palestina og Mohammed Gullahmed (17) fra Afghanistan er to av deltakerne på forestillingen.

— Det er gøy å være med, fordi vi danser mye på scenen. Men det er litt vanskelig å husker hvor man skal stå, sier Qamar, som innrømmer at det blir litt skummelt med premiere for full sal fredag kveld.

— Jeg er ikke nervøs. Det er som en vanlig dag for meg. Jeg liker å synge, sier Mohammed.

foto
Mohammed Gullahmed (17) fra Afghanistan rapper på persisk i sang- og dansenummeren "Chunga chunga". Foto: Kjetil Samuelsen