Fredag åpnet Leonard Rickhard en stor utstilling på ARoS Aarhus Kunstmuseum i Danmark. Utstillingen har fått navnet «Mellom krig og fred» og inneholder 65 malerier og omkring 200 tegninger. Dette er Rickhards største utstilling noensinne, skriver ARos i en pressemelding.

— Leonard Rickhard kan fange stillheten og tomheten. Også roen og dramaet. Den kontrasten gjør hans verker interessante og relevante. Publikum tiltrekkes av hans melankolske billedspråk og hans spesielle billedrom. Med utstillingen får gjestene på ARoS muligheten til å dvele ved stillheten en stund, sier museumsdirektør ved ARoS, Erlend G. Høyersten.

- Annerledes stemme

Utstillingen starter med en vegg med 200 mindre tegninger. Deretter presenteres publikum for en film som introduserer kunstneren. I resten av utstillingen går publikum gjennom en rekke rom som er bygget opp om Rickhards favoritttemaer og motiver. Du ser modellbyggeren, samlinger av fugler, militærbrakker, snølandskap og det betraktende mennesket.

— Leonard Rickhards kunst gir rom for ettertanke. Den er detaljert, følsom og innholdsrik. Samtidig forteller den alvorlige historier, som berører de fleste. Utstillingen viser en annerledes stemme i samtidskunsten - en stemme som klarer å favne en kompleks virkelighet, sier Høyersten.

Utstilling i Kristiansand

Leonard Rickhard er født i Tvedestrand 1945. Han bor og jobber i Arendal, og har i mange år vært regnet for å være i fremste rekke av våre norske samtidskunstnere. Av Aftenpostens kunstkritikere ble han i fjor kåret til det absolutt tryggeste investeringsobjektet for kunstkjøpere.

17. mars åpner Leonard Rickhard og Sveinung Rudjord Unneland ny utstilling på Kristiansand Kunsthall.