KRISTIANSAND: — Oslo er altfor trangt. Jeg vil mye heller bo i Kristiansand, sier Ali bestemt.

Denne uken tilbringer han hjemme etter å ha brukt hele forrige helg på å stresse mellom Hønefoss, Kvinesdal og Drammen. I den rekkefølgen.

— Det har vært litt av en helg, ja. Nå skal det bli deilig å slappe av hjemme.

Å slappe av innebærer blant annet trening, dvd-titting med kompisene og kikking på hus. Aller helst kunne Ali tenke seg å bo på Strai.

— Har du vært der? Der er det bare så utrolig fint, sier han.

Etter intervjuet med Fædrelandsvennen stikker Ali innom noen eiendomsmeglere for å kikke på mulige hus i området.

Solgt 170.000

Og et hus på Strai har han allerede råd til. Ifølge VG har hver av gitarkameratene tjent minst 3, 6 millioner hver på spillejobber og cd-salg så langt. Om dette har 18-åringen fra Tinnheia følgende å si:

— Jeg visste ikke at jeg hadde tjent så mye og håper det er sant. Nå sparer jeg til hus.

— Ikke leilighet altså?

— Nei, det må være et hus. Det er mye koseligere, sier Ali som har vokst opp i rekkehus på Tinnheia sammen med mor og to yngre søstre.

Det siste halve året har han pendlet mellom barndomshjemmet og alskens spillesteder i Norge. I løpet av seks måneder har han holdt mer enn 20 konserter sammen med gitarbrødrene Kurt Nilsen, Espen Lind og Askil Holm. Denne helgen er det endelig Kristiansand som skal nyte godt av guttene som har solgt 170.000 eksemplarer av albumet «Hallelujah Live».

— Jeg gleder meg masse til å spille på Odderøya, men gruer meg også mer. Allerede nå kjenner jeg at jeg begynner å bli nervøs. Det er lettere å spille i en by og så bare dra. Her spiller jeg for masse kjentfolk, sier Alejandro.

Digger «gamle» låter

De som møter opp lørdag vil få høre «hele settet». Det vil si 35 låter fra a til å. Alis favoritt er Fleetwood Macs «Tell Me Lies».

— Den er så kul å spille, sier han og begynner å synge låten.

Det siste halve året har 18-åringen oppdaget en ny musikalsk verden. De eldre gitarvennene har introdusert ham for artister som Bruce Springsteen, Tom Petty og Bon Jovi. For et halvt år siden visste Ali knapt hvem førstnevnte var.

— Og i helga oppdaget jeg Phil Collins. De eldste låtene hans er helt utrolig bra!

Selv er han i full gang med å skrive låter til nytt album. Ti er klare, og før jul går han i studioet til Jørn Dahl (Disclab) i Oslo for å spille dem inn. Albumet kommer i løpet av neste år.

— Det blir helt annerledes enn de forrige. Siden jeg har fått så sansen for «gammel» musikk, blir låtene litt preget av det, røper Ali.

Litt uvirkelig

Han har ikke reflektert så mye over den enorme suksessen han har hatt så langt.

— Egentlig er det litt uvirkelig. I helgen spilte vi foran 8000 i Drammen. Selv om det var kaldt og jævlig sto alle sammen og skrek og jublet i nesten to timer. Sånne ting kan man plutselig komme på senere og reflektere over da.

I helgen sendte NRK en dokumentar om gitarkvartetten. Der fikk tv-seerne blant annet se opptak fra den aller første konserten de holdt i Drammen i mars. I mangel av et toalett tisser blant andre Ali i en bøtte før han skal på scenen. Kurt holdt bøtta for ham. Guttene så programmet fra hotellrommet lørdag kveld, og minnene dukket opp.

— Jeg begynte å grine da jeg så programmet. Det var rørende, sier Ali.