KRISTIANSAND: – Jeg ble så skuffa da det så ut til at vi ikke skulle spille i Kristiansand. Så jeg maste på Jan Fredrik (manager Karlsen journ. anm.) om vi ikke kunne få spille her, sier en fornøyd Ali til Fædrelandsvennen.

Det er godt mulig «masingen» til 18-åringen hjalp. For da det lokale arrangørselskapet Radiator AS viste interesse for å holde konsert med «de nye gitarkompisene» skled avtalen i boks med en gang. Fædrelandsvennen har tidligere meldt at det så stygt ut for en konsert med guttene i Alis hjemby. Dette til tross for at de skal opptre over omtrent hele Norge i sommer.

Feiret dobbel platina

– Det blir kult å spille hjemme. Folk har spurt meg hele tiden om vi kommer hit også. Kristiansand er jo en sommerby, så det skulle bare mangle om vi ikke spilte her under sommerturneen vår, sier Ali.

Da Fædrelandsvennen snakket med ham mandag ettermiddag var han på vei til Oslo for å feire med de tre andre i kvartetten. Sammen med Kurt Nilsen, Espen Lind og Askil Holm har Ali solgt 92.000 eksemplarer av albumet «Hallelujah Live». Og det bare på to uker. Salget skulle feires med en durabelig fest med kompisene og plateselskapet i Oslo i går kveld.

– Helt sykt, er Kristiansand-guttens umiddelbare kommentar til det doble platinasalget. Selv har han solgt rundt 60.000 av debutalbumet «Diamonds or Pearls» som kom ut i fjor høst.

Forrige uke fikk de fire guttene overrakt hver sin platinaplate for 40.000 solgte. Alejandros henger på rommet på Tinnheia. En uke senere er altså salget doblet. Fortsetter det slik er guttene oppe i 150.000 solgte før man aner ordet av det. Det er ikke godt å si hvor mange plater de fire gitarkompisene har solgt når de står på scenen på Odderøya 26. august. Sikkert er det i alle fall at det norske folk har trykket stjernekvartetten til sitt bryst.

Konserten i Kristiansand vil enten bli holdt på Plenen eller i Bendiksbukta. Daglig leder i Radiator AS, Cathrine Aanensen, sier det ikke er endelig bestemt hvor konserten vil bli ennå. Mens Plenen har en kapasitet på 4500 er det plass til cirka 12.000 i Bendiksbukta.

Må selge 2000 billetter – Vi får se an billettsalget før vi velger sted for konserten, men ønsker i utgangspunktet å ha den i Bendiksbukta. Vi må bare gå noen runder med Parkvesenet først, sier Aanensen.

Radiator AS står som enearrangør av konserten, og tar dermed hele risikoen. For å gå i balanse må de selge minst 2000 billetter. Aanensen har stor tro på at de skal greie det. Lørdag holdt Ali og co. en utsolgt konsert i Stavanger for 5000 mennesker.

– Jeg føler ikke at det er noen risiko forbundet med å arrangere konsert med guttene på Odderøya, sier Aanensen.

Billettsalget til konserten startet på lørdag.