KRISTIANSAND: " Med rett til å kapre" forteller om Norges ukjente sjørøverhistorie fra 1807 til 1814. Hungersnød og engelsk kornblokkade fikk sørlandske bønder og fiskere til å kapre handelsskip som seilte mellom Vest-Europa og Østersjølandene, med kongens velsignelse. 450 skip ble kapret, men noen av kapringene mislyktes og sjørøverne ble tatt til fange. Dokumentaren skal sendes på NRK 1 onsdag 1. mai.

— Det er veldig gøy at vi skal sendes på NRK i beste sendetid, sier manusforfatter og regissør Ole Tellefsen, som har laget filmen sammen med Kristian Landmark og Christian Wulff.

I tillegg skal den vises på kino i Kristiansand, Arendal, Grimstad og Farsund. Kinopremieren er 3. mai, men det blir førpremière i Farsund 29. april og i Kristiansand 30. april.

— Vi får prøvekjørt filmen i sal 1 på Fønix, med god lyd og full pakke. Det er moro å se at over tre års arbeid har båret frukter, og det er viktig for oss at flest mulig får med seg denne historien, sier Tellefsen.

TEAM: Her er gjengen bak den store dokumentarproduksjonen. Kristian Landmark (f.v.) er manusforfatter og regissør, Christian Wulff er fotograf, Livar Hølland fra Sanden Media er produsent og Ole Tellefsen er manusforfatter og regissør. Her er kvartetten samlet foran Gravane 1, som er blitt brukt som location i filmen. Postmester Andreas Heyerdahl bodde der, og han var den største kaperrederen i Norge, med rundt 30 skip i sin portefølje. Foto: Reidar Kollstad