KRISTIANSAND: Kinoen i Kristiansand opplevde i 2012 en ørliten økning i besøkstallet, i forhold til 2013. Men sett over flere år, har besøkstallet vært synkende de siste årene. Likevel leverer Kristiansand Kino Holding AS for andre året på rad et svært godt resultat. Overskuddet før skatt ble for 2012 hele 5,3 millioner kroner. Det er hele 1,4 millioner over budsjett.

— Jeg synes at styret og administrasjonen har tatt viktige og riktige grep i løpet av de siste to årene. Driften er effektivisert og kostnadsnivået er tilpasset et endret besøkstall. Kinoen fremstår som godt rustet til å møte eventuelle økonomiske utfordringer de kommende årene, samt at man har økonomi til å ruste opp produktet for å møte fremtiden, sier styreleder Espen Saga i en pressemelding.I tillegg til Fønix kino i Kristiansand drifter Kristiansand Kino Holding kinoene i Arendal, Grimstad og Farsund, gjennom selskapet KinoSør AS. De tre øvrige kinoene går også med overskudd.

Kinodirektør Petter Benestad er meget fornøyd med at alle kinoene leverer positive resultater, og mener grunnlaget er godt for å øke kinobesøket i årene som kommer.