At Snoop Dogg har en tendens til å være sent ute, er vel neppe noen nyhet. Men vil han være like gnistløs under sendingen av MTV Europe music awards som han var på onsdagens pressekonferanse, ser det mørkt ut for den store musikkeventen.

— Britene lider

En av de første tingene Snoop Dogg innrømmer på pressekonferansen er at han ikke har sovet på to døgn.

— Jeg fester alltid som en rockestjerne, erklærer han til et utålmodig pressekorps som hadde ventet vel og lenge på at rapperen skulle dukke opp.

Før Snoop kom på scenen, fikk journalistene beskjed om å ikke stille spørsmål som hadde med hans situasjon med lovens lange arm å gjøre.

Men helt utenom dette temaet kom han ikke. Snoop er nektet inngang i Storbritannia og erklærer at han aldri vil gi opp å besøke landet igjen.

— Jeg føler den britiske fansen lider, sier Snoop som egentlig heter Calvin Broadus.

Snoop Dogg hadde derimot ingen problemer med å komme seg inn i Tyskland og møtte heller ikke på noen ekstra kontroller på flyplassen.

— De elsker meg her, dermed er det ikke noe problem å stille som vert for EMA, konstateres det.

Vil snakke med Britney

Mens Snoop Dogg skal lede tv-sendingen, skal Wyclef Jean være vert for den nettsendte delen av MTV EMA og på pressekonferansen lover Wyclef å sky ingen midler i rollen som reporter.

— Jeg vil spørre artistene om absolutt alt, bedyrer han og anbefaler stjernene om å rømme hvis det er tema de ikke vil snakke om.

Og den sangeren Wyclef aller helst vil intervjue, er Britney Spears.

— Jeg ville sagt til henne «Britney, fortell meg hva som skjer. La meg hjelpe deg» og så ville jeg gitt henne alkohol, spøker rapperen.

Knøttlite hotellrom

Wyclef Jean er glad for å være i München, - med ett unntak:

— Hotellrommet mitt er bittelite! Jeg må jo bøye ned for å komme inn i dusjen, beklager han seg, mens han demonstrerer på gulvet hvordan han må åle seg for å bli nyvasket. Wyclef mistenkte også at Snoops rom var av et litt annet kaliber.

— Men som dere vet, jeg skal jo «bare» lede den digitale sendingen.

Men noen raider med friske blomster, dyre viner og spesielle sjokolader har ikke Wyclef.

— Jeg trenger bare et litt større rom. Jeg er ikke Jennifer Lopez heller da, erklærer han.

Snoop derimot røper at han forventer pistasjnøtter, vannmelon, champagne, godteri og kyllingvinger ventende på sitt rom.

Til Liverpool i 2008

En nyhet som ble sluppet onsdag var hvor neste års MTV Europe music awards vil blir holdt.

Ikke overraskende falt valget på Liverpool.

The Beatles' hjemby er Europas kulturhovedstad i 2008 og EMA-showet vil bli holdt 6. november til neste år i den ennå ikke ferdigstilte Echo arena.

EMA er blitt holdt i Storbritannia to ganger tidligere, i London (1996) og Edinburgh (2003).

— Vi ville ha EMA utenfor London og da skilte Liverpool seg fort ut. Vi begynte å tenke på Liverpool som vertsby for tre år siden og det er en kul by som også artister vil besøke, konstaterer MTV-visepresident Richard Godfrey.

- Ekte demokrati

Godfrey håper alle vil bli imponert over MTV-showet som går av stabelen torsdagskveld kl 21 der artister som Foo Fighters, Will.I.Am, Avril Lavigne og Mika skal opptre.

Hvordan rekkefølgen blir, er derimot hemmelig.

Men selv om de fleste navnene er offentliggjort, vil det også dukke opp noen overraskelser under utdelingen som ikke har blitt annonsert på forhånd.

De fleste kategoriene under EMA blir avgjort av MTVs egne seere via stemmer fra internett eller mobil.

Så langt har 60 millioner brukt stemmeretten sin og Richard Godfrey erklærte EMA som et ekte demokrati.