— Jeg er en steinhard Babyshambles-fan, erklærer Charlotte Thorstvedt på spørsmål om hvem hun gleder seg mest til å se opptre på MTV Europe music awards.

Og det er spesielt vokalisten Pete Doherty som Charlotte kunne tenkt seg å møte.

Intelligent Pete

Rebellen Pete, som har vært i et av-og-på-forhold med supermodellen Kate Moss over en lengre periode, er ikke helt ukjent med narkotikamisbruk.

Pressen har heller aldri skjønt hvorfor Kate Moss vil være sammen med den rufsete rockestjernen, men det har Charlotte Thorstvedt ingen problemer med å forstå.

— Jeg tror folk får feil inntrykk av Pete. Han er en ekstremt dyktig musiker. Ja, jeg vil faktisk kalle han et musikalsk geni, mener Charlotte.

Hun legger til at hun har sett indierockeren i flere intervjuklipp på You tube og mener han virker både oppegående og intelligent.

— Jeg vil gjerne dra på Petes nachspiel etter MTV-utdelingen torsdag, erklærer hun.

Skal ikke stå langs rød løper

Charlotte har aldri lagt skjul på at hun er en ekte rockejente og er mest opptatt prisen som skal deles ut i rock out-kategorien.

I tillegg håper hun Arctic Monkeys haler MTV-trofeet i land som beste headliner.

Selv skal hun jobbe under EMA-showet. Men denne gangen blir det ikke langs den røde løperen.

— Det er jo rød løper som er det morsomste, men da får man ikke sett utdelingen. I år fordelte vi oppgavene og jeg skal bli filmet på en balkong med showet i bakgrunnen. Underveis skal jeg kommentere det som skal skje på scenen, forteller Charlotte.

Men hvis du finner fram MTV-kanalen på tv-en din i kveld, får du nok ikke sett Charlotte live. For hennes segment skal redigeres og sendes senere i reprise.

Charlotte har allerede vært i OlympiaHalle hvor EMA skal holdes og er imponert over det hun har sett så langt.

— Scenen ser fabelaktig ut, så jeg er glad jeg får med meg showet.

Går for bohem

Antrekket for den store kvelden er selvfølgelig klart. En sort stroppeløs løssittende kjole fra J. Lindeberg skal gi det riktige «bohem-looket».

Charlotte er også ekstremt fornøyd med skoene som «var en investering for å si det sånn», selv om hun blir rundt 2 meter lang med de høye hælene.

Flere av stjernene på MTV-showet får lånt/sponset antrekk av designere, men Charlotte foretrekker å ordne klærne sine selv.

— Jeg var i snakk med å låne kjole fra Kristian Aadnevik, men det ble så mye stress med å sende den hit og dit. I tillegg hadde jeg vært livredd for å søle på den, innrømmer VJ-en som fylte 21 år onsdag.

Gleder seg allerede Liverpools EMA

- Hva syns du om Liverpool som vertsby for EMA 2008?

— Hæ? Tuller du? Det visste jeg ikke, sier en overrasket Thorstvedt før hun begeistret fortsetter:

— Det er jo fantastisk!

Charlotte vokste opp i England, men har aldri vært i Liverpool tidligere.

Liverpool er, som Charlottes hjemby Stavanger, begge Europas kulturhovedstader i 2008. — Det er jo så mange bra band som kommer fra Liverpool. The Beatles er en av mine absolutte favoritter, sier hun og gleder seg til å vandre i popgruppens fotspor i november neste år.