— Det skal ikke så mange grepene til, så er denne bygningen igjen et praktbygg, sier Harald Christian Sagevik.

Den utflyttede kristiansanderen har siklet på gamle Kristiansand teater siden han gikk forbi bygningen under bransjefesten Sørveiv i november i fjor.

— Jeg så at det sto tomt og spurte hva som skjedde her. Da jeg fikk til svar at ingenting skjedde begynte jeg å tenke, sier han.

Neste fredag kommer han tilbake til årets Sørveiv hvor han skal presentere en mulighetsstudie laget av oslofirmaene Arjuna og Trøbbelskyter. De har gjort slikt før.

Sagevik selv er for eksempel medeier i Cafe Mono, og Kulturhuset, Tøyengata Bodega, Sukkerbiten og The Crossroad Club er blant prosjektene Trøbbelskyter har vært med å starte.

Kulturhuset

— I Oslo drifter vi Kulturhuset på Youngstorget sammen med flere andre, og vi kommer til å bruke det som et utgangspunkt dersom vi får kjøpt Kristiansand teater, sier Sagevik.

Sammen med Per Karsten Ims eier han firmaet Arjuna som nylig stod bak gjenoppstarten av Skral Festival i Grimstad. Arjuna eier videre tredjeparten i Trøbbelskyter AS. Her er blant andre kristiansanderen Morten Peter Usterud medeier, i tillegg til den kjente kulturentreprenøren Runar Eggesvik. Firmaet har markert seg med flere vellykkede etableringer i Oslo. Men pengene til et eventuelt oppkjøp av det gamle teateret vil komme fra andre aktører.

Sørlandsk kapital

— Vi har flere investorer som er veldig interesserte i mulighetsstudien vi har laget. Men den eneste jeg har fått lov til å identifisere er Østlandske Industribygg. De er med oss på etableringen av Produksjonshuset 5-7 i Storgata i Oslo. Det skal stå ferdig til sommeren, og vi ser for oss en blanding av dette og Kulturhuset på Kristiansand teater, sier Sagevik.

I tillegg kommer flere interessenter fra Sørlandet og Kristiansand, men disse forblir anonyme inntil andelsfordeling og forretningsmodell er klart.

— Det ligger an til at jeg presenterer noen av dem på Sørveiv neste fredag. Vi ser for oss at det gamle teateret kan bli en møteplass hvor vi presenterer det vi vil presentere av konserter, forestillinger og debatter. Vi vil lage et bredt tilbud, og vi må tilpasse det til Kristiansand. Nå venter vi på et prospekt på eiendommen slik at vi kan legge inn bud, sier Sagevik.

Flere interessenter

Det var på forsommeren i år politikerne i Kristiansand bestemte seg for at bygget og mosaikkveggen med kunstverket av Henrik Finne skulle vernes. Samtidig holdt de fast ved at eiendommen skal legges ut for salg, og Sagevik & co skal langt fra være de eneste interessentene.

— Det skal bli godt å få presentert dette for flere etter å ha gått og ruget på det i snart et år, sier Sagevik.