— Så kult, sier 46Simmy når han får høre at han er den som har blitt av flest lesere til «Nye stemmer 2015»-kåringen. Sist helg offentliggjorde Fædrelandsvennennavnene på åtte unge artister fra sør som vi tror vil gjøre seg gjeldende de kommende årene. Artistene må være mellom 15 og 35 år og bo eller jobbe fra ett av agderfylkene. Et fagpanel på fire har valgt de åtte som foreløpig står på lista, og leserne er oppfordret til å foreslå navn til de to siste plassene.

Siden artikkelen først ble publisert, har det kommet inn en god mengde forslag både på e-post, i kommentarfeltet under artikkelen og på Fædrelandsvennens facebookside. Den som er nevnt flest ganger, er 46Simmy. Hele 30 lesere har ønsket at Simon Tellefsen, som han egentlig heter, kommer med.

Hoveslaget

— Kan du si noe om hvorfor du selv mener du bør komme med på lista?

— Tja. Jeg er for eksempel den eneste som rapper på sørlandsdialekt på den måten jeg gjør, sier 46Simmy. Blant ting han allerede har gjort seg bemerket med, er at han i 2012 vant Hoveslaget i konkurranse med artister som Geirmund Hansen og Pål Rake. Da brukte han artistnavnet Simmy Man og rappet på engelsk.

— Men nå er det 46Simmy og norskspråklige tekster som gjelder, sier han. Kommende helg avslutter han innspillingen av en video til den nyeste singelen sin.

— Den heter «Drikker for mye», og jeg har med Pete fra Vågsbygd Handy på den, sier 46Simmy.

«Fjetrende»

Sigrid Kjetilsdotter Jore tok i fjor bachelorgrad i utøvende folkemusikk, og hun deltok også i Landskappleiken hvor dette bildet er tatt. Foto: Johs. Bjørkeli

Kvederen Sigrid Kjetilsdotter Jore fra Valle er et annet navn som flere ønsker seg. I fjor ble hun den første austegd som tok en bachelorgrad i utøvende folkemusikk. Det skjedde på Norges Musikkhøgskole, hvor professor Steinar Ofsdal skal ha beskrevet sangen hennes som «fjetrende». Dette ifølge Agderposten.Jore har fra barnsben av vært elev av Kirsten Bråten Berg, og denne helga deltar hun på Landskappleiken.

— Jeg mener jeg har mye å tilføre musikklivet i Agder, for det er ikke noen andre som kan akkurat det jeg holder på med, sier Jore.

Denne sommeren leder hun Kulturpatrulja i regi av Setesdalsmuseet.

— Vi er en gruppe unge folkemusikere som holder 24 konserter i Setesdal. Jeg er også med i trioen Raabygg sammen med Johanne Flottorp og Tuva Færden, og nå har jeg vært med å starte gruppa Drilledråpe sammen med Trygve Tambs-Lyche og Svein-Helge Vikse. Der blander vi mitt materiale med gitar og perkusjon, og vi håper å få spille på Sørveiv, sier Jore.

Mange forslag

I tillegg til henne og 46Simmy har fagpanelet fått flere andre sterke navn å forholde seg til.

Funkrockbandet Cheap Karma kan for eksempel bli vanskelige å komme utenom. De har nylig spilt på Måkeskrik, og til helga opptrer de på Tall Ships Races.

Brontupisto, Sara & Arash og Hawk Christensen er blant de andre foreslåtte navnene. Fagpanelet vil følge med ennå noen dager på forslagene som kommer inn før de bestemmer seg. Forslag kan sendes på e-post til kultur@fvn.no eller postes i kommentarfeltet under artikkelen.