ÅSERAL: — Det har vært en påkjenning, på alle måter. Jeg begynner jo å kjenne dét nå, innrømmer festivalleder Glenn Håland. 23-åringen har hatt sin første helg som sjef under Eikerapen Roots. Men han kan konstatere at det meste har gått knirkefritt.

— Det er mye som skal være i orden, mange detaljer, så det er klart jeg er sliten. Men festivalen har blitt alt jeg kunne håpe på. Det gode været kom, og produksjonen har vært fantastisk. For eksempel at når en konsert er ferdig, så begynner neste umiddelbart. Det er viktig, det skal ikke være mange sekunder med stillhet på Eikerapen, sier Håland.

Ansvar

Han har tatt noen grep i sitt første år som festivalleder. Blant annet vil han gjerne utvide festivalen, rent musikalsk. Det beviste han med å booke Lindesnes trekkspillklubb til å spille på hovedscenen lørdag kveld.

— Det var en riktig booking, det så vi tydelig. Det gjør festivalen litt bredere, og det gjør at snittalderen flytter litt på seg i løpet av kvelden. Det er en bra ting, konstaterer han.

Festivalleder Glenn Håland Foto: Kristin Ellefsen

— Trekkspillene stopper på den ene scenen og så starter tung blues umiddelbart på den andre. Det er tøft. Og ganske morsomt. Det er i hvert fall min type humor, smiler han.

Mat og musikk

Tross sin unge alder, er ikke Håland skremt over ansvaret som kommer med sjefsjobben.

— Det er en stor greie at jeg i bunn og grunn er ansvarlig for at 5000 mennesker skal være fornøyde. Men det er jo ikke bare mitt ansvar, da hadde jeg bare sittet i en grøft et sted og vært nervøs. Det er en velorganisert festival og jeg har folk jeg stoler på rundt meg, sier han.

Håland sier han nyter å gå på festivalområdet og ta innover seg tilbakemeldingene fra publikum.

— Jeg koser meg med tilbakemeldingene fra folk, gjerne mennesker jeg aldri har truffet før. De sier at det er koselig her og at det er god stemning. Mange er gjengangere og sier det er en unik festival.

— Hva er det som er unikt?

— Det er summen av alle detaljene: Miljøet, scenene, landskapet, og de kulturelle verdiene. Roots-begrepet innebærer mye, fra matkultur til selve musikken, sier Håland.

Utvikling

Tor Åge Eikerapen er tidligere sjef for festivalen og har vært viktig også for sin etterfølger.

— Han har kommet med mange innspill og det har vært utrolig flott å ha ham tilgjengelig. Samtidig har jeg kanskje vært litt forsiktig med å ta kontakt i det siste. Jeg vil jo gjerne finne ut av ting selv. Det er først og fremst derfor jeg gjør dette. For å lære. For å utvikle meg, sier Håland.

Publikumstallene er ikke klare, men Håland anslår at det var cirka 5000 mennesker på området de tre første dagene av Eikerapen Roots. Søndag spiller irske Andrea Rice på festivalens siste dag.