ÅSERAL: Joda, Eikerapen er en rootsfestival. Men de vil gjerne gå i nye retninger. Ett av trekkene er å hente inn Lindesnes trekkspillklubb til hovedscenen. I kveld spilte de foran noen hundre tilskuere på sletta, med Arthur Stulien som gjest. Med 45 trekkspill på scenen slo de den tidligere trekkspillrekorden på Eikerapen relativt enkelt. Den tilhørte Odd Nordstoga og lød på ett trekkspill.

Tidligere på ettermiddagen spilte Jonas Alaska på Låven. Der er det plass til 100 mennesker, og utenfor var det kø. Mange mennesker kom ikke inn, og gikk dermed glipp av en av festivalens beste konserter. De som var til stede tok imot Alaska som en legende, og 24-åringen satte åpenbart pris på hyllesten.

— Vanligvis er jeg den eneste med hatt, men her føler jeg meg hjemme, sa Åmli-artisten.

Alaska er blitt trygg nok på sangene sine til å åpne med to uutgitte låter: Bob Dylan-hyllesten "I Need One Now" og helt ferske "Grandpa, Pick Me Up", som ifølge Alaska ble inspirert av alle gærningene i kommentarfeltene hos diverse nettaviser.

Alaska spilte naturligvis også sine meste kjente låter som "October", "In the Backseat" og "Tonight". Og til slutt var trampeklappen så intens at Låvens videre eksistens virket utrygg.

Senere i kveld spiller blant andre Vestlandsfanden og Gunslingers på Eikerapen.