TROMØYA: Fredag 2. juli i år går den canadiske indierockgruppa Arcade Fire på scenen, og avslutter programmet på hovedscenen. Dette blir andre gang bandet opptrer på festivalen. Også i 2007 stod Arcade Fire på hovedscenen på Tromøya.

— Den konserten ble vel betegnet som årets konsert. Etter det har de spilt for et ganske fullsatt Oslo Spektrum. De kommer med en ny skive nå som gjør bandet aktuelt igjen, også skal de ut på en ganske eksklusiv festivalturne, sier en fornøyd bookingsjef Toffen Gunnufsen til fvn.no.

- Fabelaktig liveband

Arcade Fire har så langt i karrieren gitt ut to album (”Funeral” fra 2004 og ”Neon Bible” fra 2006). Gunnufsen forteller at Arcade Fire selv hadde et uttrykt ønske om å spille på Hovefestivalen igjen.

— De er jo et fabelaktig liveband. Jeg fikk hakeslipp da de spilte før The Killers i 2007. Etter det har de jo blitt større. De skal spille på en annen festival der de står på linje med Eminem og Muse, påpeker Gunnufsen.

Han forteller at festivalen skal booke et band som skal spille før Arcade Fire.

— Til sammen så blir det en veldig sterk pakke, fastslår Gunnufsen.

Ligner på Prodigy

Ved midnatt natt til i dag slapp Hovefestivalen australske Pendulum.

— Det er jo en crossover mellom rock og elektro. Musikalsk sett så har de et uttrykk som kan ligne på Prodigy. Jeg var på en konsert med dem i England der det var så fullt i teltet de spilte i, at jeg måtte over i naboteltet for å se konserten på en skjerm, forteller en begeistret bookingsjef.

I teltet var det plass til 25.000 tilskuere.

— Det hadde ikke vært så fullt i det teltet siden 1994 da Foo Fighters stod på scenen, forteller Gunnufsen.

Fem-seks mellomheadlinere

Med dagens booking av Arcade Fire er Hovefestivalen i mål med de absolutte headlinerne. De fire bandene som topper Hove-plakaten er dermed Muse, Them Crooked Vultures, Massive Attack og Arcade Fire. Gunnufsen forteller at det i tillegg skal slippes fem-seks mellomheadlinere i ukene som kommer.

— Med mellomheadlinere mener jeg band som selger ut Sentrum scene, eller en klubb Spektrum. Det vil si 3-4000 mennesker, sier Hovefestivalens bookingsjef.

I tillegg til mellomheadlinerne skal det slippes flere norske band, noen DJ-er, litt elektro og noen småband.

Gunnufsen håper å være ferdig med bookingen før påskeferien, men kan ikke garantere at alle bandene blir offentliggjort innen den tid. Bookingsjefen opplever et voldsomt engasjement fra festivalgjengerne med tanke på bookingen til festivalen.

— Folk er veldig opptatt av sine egne favoritter. Det jeg kan si er at vi ikke er sluppet noe hip-hop enda, men det kommer hip-hop. Det bør de ikke være redd for, sier Gunnufsen.