Arendal: – Beach House er en fantastisk gruppe som sakte, men sikkert har erobret verden. Ekstra hyggelig er det jo at de har et litt spesielt forhold til landet vårt, sier Toffen Gunnufsen i Hovefestivalen i en pressemelding.

Han sikter til at duoen har en spesialkomponert låt om Norge. Sangen ”Norway” er et av høydepunktene på det kritikerroste albumet ”Teen Dream”.

”Norway” ble til på oppfording fra NRK Lydverkets reporter Beate Grøndahl. Hun utfordret duoen til å lage en låt på togturen mellom Bergen og Oslo. På perrongen på Oslo S ble sangen fremført.

Etter dette har låta gått sin seiersgang over heler verden.

— Jeg oppdaget Beach House gjennom bloggen til bandet Grizzly Bear for et par år siden. Hvis jeg skal prøve å beskrive musikken ville jeg kalt den utrolig vakker, mystisk, tidløs, svevende og filmatisk. Det er rett å slett umulig å skru av platene deres, sier Kristin Winsents fra Lydverket.

Beach House ble stiftet i 2004. De har sluppet tre album, de siste, Teen Dream, kom i januar i år. De skal spiller for et utsolgt Parkteater i Oslo 28. februar og har konsert tirsdag 29. juni på Hove.