«Ikke reis til Opera-taket»

— Jo, det blir fortsatt konsert, sier David Pedersen i Universal.

Publisert:
  • Kjersti Nipen
  • Øystein Aldridge
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Se video over av fansene på Opera-taket.

OSLO: Dørene til Operaen ble stengt av onsdag ettermiddag, og dermed slipper ikke flere personer inn på området, skriver Aftenposten.no. Universal skriver på sine nettsider: "For deres egen sikkerhet, IKKE reis til Operataket".

I ettermiddag har det gått rykter om at konserten ville bli avlyst, på grunn det store oppmøtet av folk. Promosjef David Pedersen i Universal sier til Aftenposten at den siste beskjeden han har fått, er at konserten går som planlagt:

Var dere forberedt på dette oppstyret?

— Ja, vi vet jo godt at han er en person med mange fans, sier Pedersen.

Ba fansen høre på politiets anmodninger

Les også

- Det er fullstendig crazy

Justin Bieber har nå bedt publikum via Twitter om å følge politiets anmodninger, slik at kveldens konsert kan gå som planlagt: «For at showet skal gjennomføres må alle høre på politiets anmodninger. Vi er alle bekymret for deres sikkerhet og ønsker det beste for dere. Vær så snill og hør etter, skriver Bieber, som også skriver at han gleder seg til i kveld. »

«Norge, dere er fantastiske».

Justin Biebers plateselskap har i dag hatt nedtelling på nett før de kl. 16 avslørte hvor Bieber skal synge i Oslo. Og noen overraskelse er det knapt, ettersom tusenvis av fans for lengst hadde møtt opp på stedet: Operataket.

Avlyste pressekonferanse

Dagens planlagte pressekonferanse med stjernen ble for øvrig avlyst på grunn av det massive presset fra fans. Plateselskapet Universal opplyste at de fryktet for Biebers sikkerhet.

Les også

Jubler over Bieber-billetter

Bieber holder minikonsert på Operataket kl. 21.30. Han fremfører kun 6 låter, og det hele forventes å være unnagjort på en halvtime, melderUniversal. På grunn av kaoset som nå råder ved Operaen, jobber poltiet med å få fremskyndet konserten.

– Mange av dem som nå er i området har vært der siden i går. Vi jobber nå med arrangøren for å prøve å få tidspunktet for konserten framskyndet, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vil også stenge veien langs Operaen for trafikk for å unngå påkjørsler ettersom mange prøver å komme seg inn på området uten å benytte gangbrua.

Det er et stort sikkerhetsoppbud på Operataket, og vaktmannskaper deler ut vannflasker til fans som står klemt sammen i varmen.

Rundt 5000 mennesker er på plass, og omtrent dobbelt så mange har tatt plass på parkeringsplassen på utsiden, der konserten skal overføres på storskjerm.

– Mange vil nok bli skuffet, for nå er det ikke plass til flere, sier Stølen.

Tosifret antall politimenn

Videre sier han situasjonen i området onsdag ettermiddag er «under kontroll».– Det var noe trengsel inn til Operaen da køene var lengre tidligere i dag, men nå har det roet seg.

Mange unge jenter har ventet ved Operaen siden tidlig onsdag morgen, flere av dem er svært tynnkledde.

– Mat, drikke og klær og får foreldrene deres sørge for at de har nok av, det kan ikke politiet ta seg av, sier Stølen.

Politiet har et tosifret antall tjenestemenn til stede i forbindelse med arrangementet. I tillegg stiller vekterselskapet Pro Sec med 100 mann, ifølge Stølen.

Det er ikke meldt om personskader, men noen få har fått behandling for pustebesvær.

Røde Kors: – Har vært vanskelig

Røde Kors skulle egentlig ikke komme til Operaen før klokken 18 onsdag, men tidligere i dag ble operativ leder i Akershus Røde Kors, Christian Ødegård, ringt opp av politiet og bedt om å komme tidligere enn først planlagt.

Røde Kors er nå på plass med 15 tjenestemenn, tre ambulanser, en ATV-er og to fylkesbiler fra Legevakten.

– Da jeg først kom hit alene klokken 14, var det kaotisk. Jeg måtte umiddelbart ta meg av tre unge jenter. Samtidig forsøker vi å dele ut vann til folk, sier Ødegård.

Tidligere i dag har det vært vanskelig å hjelpe folk på grunn av trengselen inn til Operaen.

– Politiet har etter hvert lyktes med å seksjonere opp køen, så nå er hjelpearbeidet blitt lettere, sier Ødegård.

Publisert:

Les også

  1. Justin Bieber viste seg for fansen

  2. Bieber-feber i Oslo

Horder med unge fans samlet ved Den norske opera i påvente av Justin Bieber-konserten i løpet av ettermiddagen eller kvelden. Foto: Scanpix

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.