Trashpop er igjen på flyttefot. Etter at Pir6 ble lagt ned, flyttet konsertarrangøren inn hos Tollboden Burger Bordello høsten 2014. 11. februar flytter Trashpop videre til Aladdin.

— Samarbeidet var godt med Tollboden, men vi passet ikke helt inn der når de satser så mye på restaurantdrift. Det ble til tider litt vanskelig med lydprøver for eksempel. Da er vi mye friere her på Aladdin. Det er nok best for begge parter. Vi får fokusere på konserter, og Tollboden på restaurantdrift, sier driftsleder for Trashpop, Gunn-Hilde Erstad, til Fædrelandsvennen.I første etasje på Aladdin skal det nå klargjøres for konserter. Scenen skal utvides, og det vil være en liten bar.

Utvider scenen

— Det er mye som skjer på Aladdin. I dag er det åpen kafé på dagtid, men vi håper at dette også er et sted man kan henge på kveldstid. Cinemateket har arrangementer på kveldstid, og vi vil at folk skal kunne ha en helaften på Aladdin med film først og konsert etterpå, forteller Erstad.

Hun er veldig fornøyd med det nye lokalet:— Det er et veldig kult lokale, med plass til en del folk, samtidig som det kan bli en intim stemning

- Har Trashpop funnet et permanent hjem nå?

— Vi får se hvordan det går, men vi håper at det går bra.

- Passer inn

Driftsansvarlig for Aladdin, Harald Stensland, gleder seg til å få inn Trashpop:

— Vi er rundt 30 mennesker som holder til her i dag, men med Trashpop kan vi bli litt mer utadvendte og publikumsorienterte. Trashpop passer også godt inn med resten av stilen på huset.

Trashpop tar sikte på å arrangere en konsert i uka, med en kapasitet på omtrent 200 mennesker. Første konsert er 11. februar med Spidergawd.I januar tok økonomistudenten Madelen Abrahamsen (21) over som bookingsjef etter Pål Alvsaker. Det er hun som står for Spidergawd-bookingen.

— Det er en gjeng med Motorpsycho folk som spiller skikkelig kul rock med saksofon. Jeg så dem på på Øya i sommer, og tenkte at Spidergawd, det var et rart navn, og sjekket det ut. De har nettopp gitt ut en ny plate, og det er veldig bra, og det passet bra og booke dem nå som de skulle legge ut på turne, sier bookingsjefen.

Pop-up konsert

Bortsett fra Spidergawd trekker hun fram det belgiske stadionrockbandet Triggerfinger. I forkant av innflytningskonserten 11. februar, blir det også en pop-up konsert 6. februar for å promotere programmet. Hvem og hvor holdes hemmelig en stund til.

Ifølge Abrahamsen blir det mye forskjellig på programmet i år, i tråd med Trashpops tradisjon. Det skal være både smått og stort, lokalt, nasjonalt og internasjonalt på plakaten.

— Vi har ikke booket så mange store band ennå, men jeg satser på at vi kan kunngjøre flere etter hvert.

- Hva slags ambisjoner har du for programmet?

— Jeg håper å kunne ta Trashpop-tradisjonen videre. Jeg vil gjerne være med på å promotere mer lovende artister. Jeg kommer ikke til å gjøre noen drastiske endringer i bookingprofilen.

PS: Gunn-Hilde Erstad er musikkanmelder for Fædrelandsvennen.