VG og Dagbladet er de avisene som triller terning med lavest antall øyne. Nord i landet er de svært fornøyde, og der får Bjørn Sundquist og de andre skuespillerne skryt for sine rolletolkninger. Det gjør de også av Stavanger Aftenblads anmelder, som skriver: «Det herlige med «Jernanger» er hvordan ringreven Bjørn Sundquist tørner språklig og fysisk sammen med det rogalandske lynne ».

VG

Jon Selås i VG gir terningkast to og skriver blant annet: «filmskuta er uten styring», og «Jernanger» har et par alvorlige lekkasjer. Noe grunnleggende er ute av kurs». «Satans Sundquist», melder Tove Myhre I Nordlys, og triller terningkast fem. «I «Jernanger» er han stor. Større enn de andre. Og satans god». Hun stiller seg altså i rekken av andre anmeldere som priser Sundquist.

Kvarter

Dagbladets anmelder, Inger Merete Hobbelstad, har visst ikke samme oppfatning av Sundquist, og skriver: «Takket være Pål Jackman må jeg utholde Eivinds(Bjørn Sundquist) selskap i over halvannen time. I det virkelige liv ville jeg gitt ham toppen et kvarter». Terningkast tre.

Nordland

Avisa Nordland gir en femmer, og skriver blant annet: «God lyd. Dyktige skuespillere og en – tross rånefylla, meget god Sundquist». Adresseavisen gir, i likhet med Stavanger Aftenblad, terningkast fire og mener blant annet at: «Den første halvdelen av «Jernanger» er det beste, mest særpregede og oppløftende som er gjort av norsk fiksjonsfilm de siste par årene». Her blir også Pål Sverre Valheim Hagen trukket frem som et av de største norske skuespillertalentene. Filmen har premiere på landets kinoer i morgen, fredag.

Her er traileren: