En jury på 12 personer har i Snaresbrook Crown Court funnet Boy George, hvis egentlige navn er George O'Dowd, skyldig i overfall og frihetsberøvelse. Lovbrudd som i de alvorligste tilfeller kan gi fengsel på livstid. Det melder Reuters.

Culture Club-vokalisten sto tiltalt for sammen med en annen mann å ha lagt Audun Carlsen i gulvet med tvang, slept ham til soverommet, iført ham håndjern og lenket ham fast til en krok i veggen.

Trodd

Juryen har trodd på nordmannen Audun Carlsens forklaring om hva som skjedde natt til 28. april 2007, da de to hadde en erotisk fotoseanse i O'Dowds leilighet i Øst-London. Nordmannen jobbet på den tiden som eskorte og modell.

Hvilken straff O'Dowd får vil bli klart 16. januar, melder bbc.com.

Livredd

Venndølen Audun Carlsen forklarte retten:

«De hoppet på meg og tvang meg på gulvet. Den andre mannen hjalp George å holde meg nede. George bet meg og slo meg i brystet og i ansiktet. Han skrek «Din j... hore» og «Nå skal du få som fortjent».

Ifølge Carlsens forklaring klarte han å skru kroken ut av veggen, og da O'Dowd så at han var i ferd med å unnslippe, slo han ham med en metallenke.

«Jeg var livredd. Jeg forstår ikke hvordan noen kan være så ond og gjøre noe sånt», uttalte Carlsen i retten.

Han forklarte angrepet med at O'Dowd var sur for at han ikke ville ha sex med ham første gangen de møttes.

– Jeg tror ikke han taklet avslaget, at jeg ikke ville ha sex med ham.

– Lovlig grunn

George O' Dowd innrømte i politiavhør at han lenket Carlsen fast. Forsvaret har ikke nådd fram med sin påstand om at det var greit av O'Dowd å holde Carlsen fanget, fordi han hadde en lovlig grunn – han mistenkte Carlsen for å ha stjålet bilder av ham.

Audun Carlsen er blitt beskyldt for å ha sneket til seg bilder av seg selv som George O'Dowd tok, og for å ha tuklet med datamaskinen hans. Men under rettssaken kom det fram at O'Dowd aldri nevnte Carlsens navn da han gikk til politiet for å anmelde dette forholdet. Dataeksperter fant heller ingen bevis på at noen hadde tuklet med maskinen. Carlsen på sin side har hele tiden hevdet at han fikk bildene av O'Dowd.

– Jeg hadde ikke tenkt å drepe ham

George O' Dowd nektet å forklare seg for retten, men disse utsagnene fra politiavhørene ble spilt for retten:

«Jeg innrømmer fullstendig at jeg fikk på ham håndjern så han ikke skulle gå noe sted mens jeg sjekket datamaskinen. Jeg hadde ikke tenkt å drepe ham, det hadde vel neppe gagnet karrieren min, hadde det vel?»

«Han gjorde litt motstand da jeg tok håndjernene på ham, fordi han skjønte at jeg mente alvor. Jeg fortalte ikke grunnen til at jeg gjorde det jeg gjorde, jeg sa bare at jeg skulle sjekke noe. Han sa at jeg skulle la ham gå.»

Rettssaken varte i to uker og juryen brukte et knapt døgn på å komme fram til avgjørelsen.