I et rettslokale fylt av presse, fans og familie ble Boy George, hvis egentlige navn er George O'Dowd, dømt til ubetinget fengsel i hele femten måneder.

Straffen ble lest opp av dommer David Radford i Snaresbrook Crown Court seks uker etter at O'Dowd ble funnet skyldig i frihetsberøvelse.

Audun Carlsen ønsker foreløpig ikke å si noe særlig om domfellelsen av mannen som holdt ham fanget..

— Er du fornøyd med dommen?

— Et mareritt er endelig over. Det er alt jeg vil si, sier Carlsen til fvn.no.

Flere brøt sammen

Selv satt Boy George rolig og så trist mot familie og venner da dommen ble lest opp. Flere av Boy George sinne nærmeste brøt sammen i retten, noen sprang rett og slett ut av lokalet.

5. desember fant en jury den tidligere Culture Club-vokalisten (47) skyldig i å ha lenket venndølen Audun Carlsen (29) fast til en krok i veggen med håndjern.

Tidligere på ettermiddagen hadde George O'Dowds forsvarsadvokat i retten argumentert for betinget straff for sin klient, uten å bli hørt.

- Sjenerøs rusmisbruker

— Han er en snill og sjenerøs mann som bryr seg om hva folk rundt ham trenger, og han er rake motsetningen til den frekke stjernen mange prøver å framstille ham som.

— Men viktigst av alt; han er en rusmisbruker på bedringens vei. Denne saken i sin helhet har representert rennesteinen for ham. Men han er trofast medlem av Narcotics Anonymous (Anonyme narkomane journ. anm.) og har støtte fra familien, sa forsvarsadvokat Adrian Waterman.

Mange vil rammes

Det ble også påpekt at mange i George O'Dowds familie og vennekrets er økonomisk avhengige av ham, og at en dom ville bety stort økonomisk tap ettersom han vil bli nektet innreise og muligheten til å turnere i land som USA og Japan.

— Det er ironisk at Mr. Carlsen vil tjene på dette, mens det for O'Dowds del vil bety et enormt økonomisk tap, sa Waterman.

Aktor Heather Norton nøyde seg med å legge fram et krav fra påtalemyndigheten om at O'Dowd må betale 5000 pund (52.000 kroner) i saksomkostninger.

Overfalt

Carlsen jobbet som eskorte og modell på den tiden overfallet skjedde. Natt til 28. april 2007 var han innleid til en erotisk fotoseanse i O'Dowds leilighet i Øst-London. Det var det andre møtet mellom de to, og nordmannen fortalte retten før jul i fjor at han trodde angrepet var hevn for at han ikke ville ha sex med O'Dowd under det første møtet.

Skulle få som fortjent

Overfallet i musikerens leilighet var svært opprivende for nordmannen, som forklarte retten:

«De hoppet på meg og tvang meg på gulvet. Den andre mannen hjalp George å holde meg nede. George bet meg og slo meg i brystet og i ansiktet. Han skrek «Din j... hore» og «Nå skal du få som fortjent».

Rømte i undertøyet

Ifølge Carlsens forklaring klarte han å skru kroken håndjernene var festet i ut av veggen. Da O'Dowd skjønte at nordmannen var i ferd med å rømme, ble han rasende og slo ham med en metallenke. I bare undertøyet, og fremdeles iført håndjernene, klarte nordmannen å komme seg ut på gaten. Håndjernene måtte seinere sages av med politiets hjelp.

- Lovlig grunn

George O' Dowd, som er fra Kent i England, nektet å forklare seg for retten. Han innrømmet i politiavhør at han lenket Carlsen fast, men mente han hadde en lovlig grunn til å gjøre det og hevdet Carlsen hadde lastet ned bilder fra datamaskinen hans.

Dømt før

I 2006 ble George O'Dowd dømt til samfunnstjeneste etter å ha innrømmet at han hadde anmeldt et fiktivt innbrudd i leiligheten sin på Manhattan. I fem dager plukket han søppel i New Yorks gater.

To av Culture Clubs største hiter var «Karma chameleon» og «Do you really want to hurt me». Frontfiguren Boy George, som George O'Dowd fremdeles kaller seg, var kjent for å bruke oppsiktsvekkende hatter og mer sminke enn kvinner flest. Han opptrer fremdeles som sanger og dj.