I begynnelsen av uken lovet Øyafestivalen at de skulle offentliggjøre en ny artist hver dag. Det løftet har de ikke holdt. De har lansert flere enn planlagt. I tur og orden presenterte festivalen Wilco, Band Of Horses, Jay Reatard,og Erol Alkan fra mandag av. I dag har festivalen servert en lang liste med norske artister i tillegg. Festivalens pressesjef Jørgen Prangerød beskriver det hele som en «godtepose full av norske artister».

Fem

De fem artistene som nå offentliggjøres er Tønes, Harrys Gym, Magnus Mariarty, Pony the Pirate og Ungdomskulen. Festivalen opplyser at de koste seg på årets Bylarm, og at de sitter med en lang liste talentfulle navn som de kommer til å følge nøye fram til festivalstart.

– Noen ekstra spennende artister klarte vi rett og slett ikke vente med å booke, forklarer Prangerød i en pressemelding.

Tønes

Tønes fra Sokndal fikk mye ros under Bylarm, og Øyafestivalen mener det er på tide at flere oppdager de snurrige tekstene hans.

– Det er nesten så vi mistenker at rogalendingene har villet holde artisten hemmelig med vilje. Men dengang ei. Vi har holdt ham under oppsikt, melder Prangerød.

Harrys Gym, med Anne Lise Frøkedal på gitar og vokal i spissen fikk også mange gode tilbakemeldinger etter bransjearrangementet i hovedstaden, og bandet er nå plukket opp av Universal. Pony the Pirate har fått solid drahjelp fra NRK P3 som spiller bandet med høy frekvens.

– Deres opptreden på Rockefeller under Bylarm viste et debutband som er klare for de store scenene, mener Prangerød.

Hør artistene på deres respektive sider på MySpace:

Tønes

Harrys Gym

Magnus Mariarty

Pony the Pirate

Ungdomskulen