LONDON/VENNESLA: Forsvareren til 47 år gamle George O'Dowd, også kjent som Boy George, gjorde tirsdag alt for ødelegge troverdigheten til Audun Carlsen.

Les også: Gruer seg til å møte Boy George i retten

Vennesla-mannen anmeldte 80-tallsstjernen for ha holdt ham fanget i boligen sin i Øst-London 28. april i 2007 etter det som skal ha vært et modelloppdrag gikk skeis. Carlsen hevder han ble slått, men klarte til slutt å komme seg løs og rømte bare i undertøyet.

Upålitelig

Nordmannen, som ga sin versjon av historien i retten mandag, ble omtalt som en eskorte av forsvaret. Bilder og tekst på profilen han har på nettsiden Gaydar ble demonstrert for å bygge opp under et bilde av Carlsen som en upålitelig prostituert. O'Dowds forsvarer Adrian Waterman ville vite om det sto andre ting på menyen enn modellering under det første møtet mellom de to i januar 2007. – Jeg nektet å ha sex fordi han hadde leid meg for å være modell. Boy George er ikke en person jeg ville hatt sex med. Jeg klarer ikke å ha sex med noen jeg ikke synes er attraktiv, sa Carlsen, som er åpent biseksuell, og la til:

– Jeg tror han ble sur for at jeg ikke ville ha sex med ham.

Ubekvem

Under krysseksaminasjonen ble hver lille stein i Carlsens politiforklaringer og vitnemål snudd. En tydelig ubekvem 29-åring måtte gjentatte ganger svare for å ha gitt ulike forklaringer på samme spørsmål. Gjentatte ganger måtte forsvareren eller dommeren oppfordre ham om å svare, ikke stille spørsmål tilbake.

– Hvilken relevans har egentlig dette, spurte han oppgitt flere ganger da forsvareren tok ham i å gi ulike forklaringer på ting som hadde å gjøre med betaling fra pressen, flytting fra London og opplasting av bilder fra Boy Georges datamaskin.

Brast

Carlsen er blitt beskyldt av George O'Dowd for å ha stjålet bilder fra datamaskinen hans, og for å ha lastet ned et fildelingsprogram som førte til skader på maskinen hans.

Etter en lang økt med å bli stilt til veggs, brast det til slutt for Carlsen.

– Jeg tuklet ikke med bildene eller datamaskinen hans. Jeg fikk bilder som han hadde tatt av meg. Men uansett; Betyr det at han har rett til å drepe meg? Du slår ikke noen fordi du tror de har tatt et bilde av deg.

Da grep dommer David Radford inn og ba nordmannen om å «beherske» seg.

Da vi ba spurte om det hadde vært en tøff dag, etter at dagen var over, fikk vi et megetsigende blikk og en dypt nikk fra 29-åringen.

Grusom opplevelse

Da fvn.no snakket med ham mandag kveld fortalte venndølen at han var helt utkjørt, og at dagen i retten hadde vært en grusom opplevelse.

— Det var fullstendig kaos, sier Carlsen til fvn.no.

I løpet av rettssakens første dag forklarte Carlsen seg om hva som skjedde hjemme hos Boy George kvelden han angivelig ble holdt fanget. I vitneboksen fortalte nordmannen at han ble slått i ansiktet og i brystet mens popartisten skrek skjellsord. 29-åringen skal deretter ha blitt lenket fast til veggen med håndjern. Etter hvert kom han seg løs, og løp mot utgangsdøren.

— Det tok litt tid å åpne døren. Han hadde en metallenke som han slo meg med, og kjettingen traff meg i hodet og på ryggen. Han forsøkte å stanse meg, men jeg klarte å komme meg ut, sa Carlsen.

Oppmøte

George O'Dowd har erkjent å ha lenket Carlsen fast i hjemmet sitt, men har ikke sagt seg skyldig i frihetsberøvelse. Han fulgte dagen i retten alene bak en glassvegg, men et titall av venner og bekjente av ham fylte opp tilskuerplassene i retten.

Rettssaken i Snaresbrook Crown Court har fått stor oppmerksomhet i engelsk presse og 11 journalister var tirsdag til stede for å referere. Ved dagens start uttrykte imidlertid O'Dowds forsvarer Adrian Waterman oppgitthet over rapportene i pressen.

George O'Dowd selv kommer trolig til å vitne onsdag eller torsdag. Rettssaken skal etter planen avsluttes fredag.