Muse er for tiden i studio for å fullføre innspillingen av sitt femte studioalbum. De eksentriske og superpopulære britene holder fansen oppdatert både gjennom Twitter og merkverdige videoklipp på YouTube. Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme og Dominic Howard har greid å gjøre Muse til et av verdens mestselgende band, og i 2007 var de blant annet det første bandet som solgte ut det nye Wembley stadion i England.

Innspilling

Nå har de begynt å gi fansen smakebiter på enkelte av lydene som muligens dukker opp på den neste platen. Trommeslager Dominic Howard har blant annet tatt med seg skarptrommen sin ut i en saueflokk:

Album

Bandkollega og bassist Chris Wolstenholme uttalte for noen måneder siden til bandets nettsted at det ikke er bestemt når det nye albumet vil nå butikkene.

– Det ville vært hyggelig å få platen ut i den andre halvdelen av neste år, men vi har ikke satt oss noen mål. Det er viktig for oss å lage det beste albumet vi hittil har laget, og dersom det betyr at det ikke kommer ut før i 2010 bryr vi oss ikke om det. Forhåpentligvis blir det tidligere enn det, fortalte han.

Knipsing ser også ut til å bli en del av lydbildet: