Den britiske trioen Muse har aldri vært redde for å bli stemplet som stormannsgale. Overstadig falsettsang, virtouse gitarsoloer og gigantiske sceneshow er blant bandets varemerker, og på sitt planlagte fjerdealbum tar de gigantomanien et steg lenger. På bandets nettsider har bandmedlemmene oppfordret fansen til å sende inn spørsmål, og på spørsmål om hvilken sang som var den vanskeligste å komponere svarer Matthew Bellamy følgende:

– Jeg har jobbet med en ny sang i tre deler, mer en symfoni enn en sang. Jeg har arbeidet med den sporadisk i flere år, sier han.

Symfoni

I Norsk illustrert musikkleksikon, utgitt på Fabritius og sønners forlag, er en symfoni definert som «et stort orkesterverk. Som regel består det av flere satser — oftest fire, og den bygges gjerne opp som sonaten».

– En stor del av komposisjonen er orkestral, sier Bellamy.

Han legger også til at han aldri har ønsket å samarbeide med en profesjonell strykearrangør, ettersom disse har en tendens til å gjøre verkene til «sine».

– Derfor har jeg arrangert de orkestrale elementene selv. Ettersom jeg ikke har lang erfaring i å skrive store arrangementer tar dette lang tid, sier Bellamy.

Muse

Muse startet i 1994, og består i tillegg til Bellamy av Chris Wolstenholme og Dominic Howard. Bandet har vokst seg til å bli et av verdens største band. I juni 2007 ble de det første bandet til å selge ut det nye Wembley stadion i England. Bandet lå forrige uke på sjuendeplass på listen over de mest spilte artistene på LastFM. Det forrige studioalbumet, «Black Holes & Revelations», ble gitt ut i 2006. Bellamy håper det nye symfoniske verket blir en del av det neste albumet.

– Det skal forhåpentligvis bli ferdig tidsnok til å ble med på den neste platen som de tre siste sporene, sier han.

Bandkollega og bassist Chris Wolstenholme sier til bandets nettsted at det ikke er bestemt når albumet vil nå butikkene.

– Det ville vært hyggelig å få platen ut i den andre halvdelen av neste år, men vi har ikke satt oss noen mål. Det er viktig for oss å lage det beste albumet vi hittil har laget, og dersom det betyr at det ikke kommer ut før i 2010 bryr vi oss ikke om det. Forhåpentligvis blir det tidligere enn det, forteller han.