GRIMSTAD: — Jeg har nok ikke vært helt forberedt på presset. Jeg var ikke klar over at det skulle bli slik. Jeg vet ikke. Det er kanskje bare jeg som ikke helt er laget for slikt, sier Steffen Jakobsen (23) til fvn.no.

Fredag uttalte country-sangeren fra Grimstad at han var i tvil om han ville fortsette i Idol. Han påpekte at han begynte å bli lei av Idol-kjøret, og lurte på om konkurransen var noe for ham.

I helgen har derimot country-sangeren ombestemt seg.

Vil ikke skuffe fansen

— Jeg har fått slappet av i helgen, og det har vært veldig deilig. Jeg har fått tenkt litt på at det bare er to uker igjen av konkurransen, og når vi er så nærme finalen blir det feil å trekke seg, forklarer Jakobsen.

Han sier det er fansen som har fått ham til å endre mening.

— Jeg vil ikke skuffe dem, og da er det bedre å stå løpet ut for eventuelt å bli stemt hjem, fremfor å trekke seg.

Lei kritikk

Dommernega Jakobsen blandede tilbakemeldinger etter fredagens opptreden, og Tone Damli Aaberge ga ham også kritikk for ikke å takle negative tilbakemeldinger særlig bra. 23-åringen legger ikke skjul på at dommernes kritiske innspill har hatt innvirkning på hans holdning til konkurransen den siste tiden.

— Jeg forsøker alltid å gjøre en god jobb, men det er litt tungt når man gjør sitt beste, og leverer gang på gang, og ikke få tilbakemelding om framskritt. Det tar litt på, forklarer han.

Skal gi alt

Likevel har han bestemt seg for å fortsette, og han lover å gi alt under fredagens konkurranse. Kun tre finalister står igjen: Jakobsen, Eirik Søfteland (24) og Siri Vølstad Jensen (17).

— Jeg skal bare kjøre på og gjøre mitt aller beste, sier Jakobsen, som ikke kan røpe hva han skal synge ennå.