ARENDAL: Ifølge Hovefestivalen har bandet vært sterkt etterspurt av publikum siden festivalen først ble gjennomført.

— Vi har selv prøvd, år etter år, og oppfylle dette ønsket, men det har ikke klaffet før nå. Så. Endelig og vær så god: Rise Against er klare for Hove 2012!, skriver Hovefestivalen.

De amerikanske punkerne har holdt det gående siden 1999 og ga ut sitt sjette album i januar i fjor. I høst har bandet vært på turne som oppvarmingsband for Foo Fighters.

Rise Against har spilt i Norge en gang tidligere, på Øyafestivalen i 2009. I mars skal bandet spille på Sentrum Scene i Oslo, sammen med Architects og Touché Amoré.

Norsk rapper

Fem måneder før årets festival har Hove booket i underkant av 30 artister. Denne uken har festivalen offentliggjort et nytt navn hver dag og i går ble det klart at norske Lido Lido også kommer. Den 19 år gamle rapperen, som egentlig heter Peder Losnegård, slapp denne uken debutalbumet “Pretty Girls & Grey Sweaters” til gode kritikker.

Ifølge Hovefestivalen er 19-åringen utpekt som norsk hiphops framtid av blant andre Vinni fra Paperboys, Chirag fra Karpe Diem og svenske Timbuktu. I 2011 hadde Lido Lido den mest spilte låta på NRK P3 med “Different”.

Flere band til uka

Tidligere denne uken ble det kjent at den amerikanskerapperen Wiz Khalifa og det britiske elektronikabandet The xx er klare.

— The xx er et band som vi har hattlyst til å booke i et par år, helt siden de ga ut debutalbumet sitt i 2009. Detføles bra å få dem hit, spesielt med tanke på at de snart kommer ut med nyttalbum som det knytter seg store forventninger til, sier presseansvarlig GauteDrevdal i Hovefestivalen.

Pressesjefen opplyser at det vil komme flere band neste uke.

Snart flere hovedartister

Foreløpig har Hovefestivalen kun en av hovedartistene klare,nemlig Skrillex. Ifølge Drevdal jobber festivalen med et par navn som troligkan offentliggjøres innen kort tid.

— Etter mitt skjønn er The xx etganske stort trekkplaster, slik Deadmaus var fjor. Men vi jobber med et par tilden store scenen. Innen noen uker håper vi å ha klart en rock-artist og enurban artist, sier Drevdal.

Andre band som er klare til Hovefestivalen er blant annetDropkick Murphys, Beirut, Lostprophets, M83, Ed Sheeran og Summer Camp.

Hovefestivalen går av stabelen i Arendal fra 26. til 29.juni.