Det var rettsmedisineren i New York som onsdag gjennomførte obduksjonen på den 28-årige skuespilleren. Men så langt har legene ikke konkludert med hva som var årsaken til den australske filmstjernens alt for tidlige død.

Mulig overdose

Ledger ble funnet død i sin leilighet på Manhattan tirsdag. Reuters skriver at det ble funnet et åpent pilleglass ved stjernens seng.

— Vi kjenner ikke til dødsårsaken. vi etterforsker om dette er en overdose, sier New York-politiets talsperson Paul Brown ifølge NTB.

— Obduksjonen er ferdig, men for å finne årsaken til Ledgers død er vi nødt til å gjøre vider undersøkelser. Vi vil ta flere prøver, og det kan ta mellom ti dager og to uker til svaret er klart, sier talskvinne for rettsmedisineren, Ellen Borakove til Reuters.

Familien er knust

Ledgers familie fikk vite om skuespillerens død gjennom media. Fra sitt hjem i Australia forteller familien at de er knust av Heath Ledgers død, og at de ønsker å sørge i fred.

LES OGSÅ: Familien fikk beskjed gjennom media

Heath Ledger etterlater seg den to år gamle datteren Matilda Rose som han har med skuespillerkollega Michelle Williams. Paret gikk hver til sitt i fjor.

Heath Ledger, som egentlig het Heathcliff Andrew Ledger ble født 4. april 1979. Han har spilt i storfilmer som «Patrioten», «A Knight's tale», «Monster's ball» og «Brokeback Mountain».

For den siste mottok han en Oscarnominasjon for beste mannlige hovedrolle for to år siden.

- I ferd med å ta av

Flere kjente skuespillere har uttrykt sin sorg over Ledgers død.

— Jeg hadde store forhåpninger for ham. Karrieren hans var akkurat i ferd med å ta av, og at han dør så ung er et forferdelig tap, sier Mel Gibson som spilte Ledgers far i filmen «Patrioten».

— Det er en grusom tragedie. Tankene mine går til familien hans, sier landsmann Nicole Kidmann.

Heath Ledger blir å se på norske kinoskjermer i slutten av juli. Da har Batmanfilmen «The dark knight» premiere. Ledger spiller rollen som jokeren.

LES OGSÅ: Se bildene fra livet hans

Foto: Scanpix/AP
Foto: AP/Scanpix