Den 28 år gamle australske skuespilleren Heath Ledger ble tirsdag 22. januar funnet død i sin leilighet på Manhattan i New York.

Hva som er dødsårsaken er ikke kjent, men det skal gjennomføres en obduksjon onsdag.

— Vi er knust

Ledgers familie fikk beskjed om dødsfallet omtrent samtidig som resten av verdenen fikk vite om det: - Gjennom media.

Dette bekreftes av en talsmann for familien.

Neil Bell som var Heath Ledgers slektning, personlige assistent og mentor har snakket ut om bortgangen gjennom en privat etterforsker ettersom han er i for stor sorg til å diskutere nevøens plutselige bortgang.

— Hans mor og hans far hørte om dødsfallet gjennom media. Vi er alle knust. Hele familien er knust over hans bortgang og det er enda verre når de fikk høre nyheten gjennom media, sier etterforsker Paul Barresi til det amerikanske bladet In Touch Weekly.

Etterlater en datter

Ledger etterlater seg datteren Matilda Rose (2) som han fikk med skuespilleren og forloveden Michelle Williams.

Ledger og Williams avsluttet forholdet sitt i fjor sommer.

Timer etter Barresis utsagn, kom Ledgers far Kim med en egen uttalelse.

— Heaths familie bekrefter den tragiske og ulykkelige bortgangen av vår kjære sønn, bror og omsorgsfulle far til Matilda. Vi vil takke våre venner og alle rundt i verdenen for kondolanser og snille tanker i denne tiden. Heath berørte så mange mennesker på så mange ulike nivåer gjennom hans korte liv, men få hadde gleden av å virkelig kjenne han, skriver pappa Kim.

En livselsker

Kim Ledger beskriver sin sønn som jordnær, sjenerøs, godhjertet, livselsker og et uegoistisk individ som var inspirerende for mange.

— Vær så snill og respekter vår families behov til å sørge slik at vi kan godta vårt tap privat, ber familien avslutningsvis i erklæringen.

Heath Ledger, som egentlig het Heathcliff Andrew Ledger ble født 4. april 1979. Han har spilt i storfilmer som «Patrioten», «A Knight's tale», «Monster's ball» og «Brokeback Mountain».

I juli har hans nyeste film «The Dark knight» premiere.

Foto: AP/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix