KRISTIANSAND: "Lord allmighty. We won the AIB awards for best current affairs documentary for The Price Of war here in London! Competing with, amongst others, 60 minutes! What a night!"

Slik lød Facebook-oppdateringen fra produsent Lars Løge rundt midnatt natt til torsdag. Kristiansanderen har allerede mottatt flere gratulasjoner.

VANT: Lars Løge og Flimmer Film vant sammen med TV 2-journalist Fredrik Græsvik pris for episoden "Den harde veien ut" fra dokumentarserein "Krigens pris" under prestisjefylte AIB Awards onsdag kveld. Græsvik og TV 2 vant også pris for serien "Til bords med fienden". Foto: PRIVAT

Løge og hans produksjonsselskap Flimmer Film var sammen med TV 2-journalist Fredrik Græsvik nominert for den episoden "Den harde veien ut", episode nummer to i dokumentarserien "Krigens pris", under den prestisjefylte AIB (Association of International Broadcasting) Awards i London onsdag kveld. Og det var de sammen med store og seriøse nyhetsredaksjoner som blant annet CBS 60 Minutes og ABC.— Utmerket råstoff filmet i feltet, kombinert med en stor fortellerevne , er den korte og konsise uttalelse fra juryen om vinnerbidraget.

Da de leste opp oss, tenkte jeg at "dette ikke er mulig". Det var helt vanvittig, og vanskelig å forholde seg til. De viste 30 sekunder fra alle de nominerte bidragene, og da jeg så 60 Minutes sine hardtslående reportere intervjue gamle CIA-agenter, skjønte jeg ikke hvordan vi skulle hamle opp med de , forteller Løge til Fædrelandsvennen.

Dokumentarserien, som ble sendt på tv i november i fjor, fortalte over tre episoder hvordan Norge havnet i Afghanistan, hvordan det er i felten, og om de ti årene var verdt det. Serien ble nominert til Gullruten i 2012, men vant ikke. Nå har den altså hentet inn en internasjonal anerkjent pris.

Det er en referanse vi kan bruke. Hvis folk vil gjøre noe med oss, får de kvalitet. Vi har markert oss internasjonalt , sier Løge.

Græsvik og TV 2 var også nominert i kategorien for Best specialist program, for serien "Til bords med fienden". Også der gikk prisen til Græsvik og co.

Det er veldig stas for meg å vinne i to kategorier. Særlig den siste prisen (prisen de vant for "Krigens pris", red.anm.) betyr mye for meg. Det er en dokumentarserie vi har jobbet med i to år. Det er kjekt å se at et prosjekt som TV 2 bruker mye resurser på, hevder seg i en klasse der vi konkurrerer med ABC og 60 Minutes , sier journalist Fredrik Græsvik til tv2.no.

Griper deg fra starten av, denne elektriske blandingen av underholdning og dypt alvor , mener juryen om "Til bords med fienden".