KRISTIANSAND/BERGEN: — Det er fantastisk å ha laget en serie som har kostet så mye i tid og energi, og som andre synes er viktig, sier produsent Lars Løge i Flimmer Film.

I 2011 var det ti år siden Norge engasjerte seg militært i Afghanistan, og Flimmer Film laget i samarbeid med TV 2 dokumentarserien "Krigens pris", som ble sendt på tv i november i fjor. Der fortalte de over tre episoder hvordan Norge havnet i Afghanistan, hvordan det er i felten, og om de ti årene var verdt det. Serien ble nominert til Gullruten i 2012, men vant ikke. Nå er den andre episoden i serien, "Den harde veien ut", som er regissert av TV 2-journalist Fredrik Græsvik, nominert til AIB (Association of International Broadcasting) Awards 2012. ## Prestisjefylt pris

— Det er en prestisjefylt bransjepris, der vi kjemper mot blant andre 60 Minutes og ABC, så det er ikke noe tull. AIB er en forening for de internasjonale tv-selskapene, og hvert år deler de ut priser til radio- og tv-dokumentarer, sier Løge, som er fra Kristiansand.

Bidrag fra 23 land og fem kontinenter er representert på nominasjonslisten, og totalt skal 17 priser deles ut under et arrangement i London onsdag 7. november.

— Jeg reiser til London sammen med Fredrik Græsvik. Det skal være en stor gallamiddag, så nå må jeg rense dressen, sier Løge og humrer.

- Tillit

— Norske produksjoner har vært nominert tidligere. Faktisk har Græsvik vært nominert, og vunnet en pris tidligere, så det er en viss sjanse, sier sørlendingen.

— Hva vil en eventuell pris bety for dere?

— Det vil bety mye i forhold til promotering inn mot det internasjonale markedet. Det gir tillit til oss bare å ha vært nominert til en slik prestisjefylt pris.

Her er de øvrige nominerte i kategorien "Best current affairs documentary on an international subject | TV":

France 24 – Colombia: Caught in the crossfire

CBS News 60 Minutes – HANK

ABC – India – Toxic Trade

KBS – Kim Jong II

SVT – Wikirebels