— Det er fantastisk. Begge rollene har godt materiale. De er veldig krevende, og det føles veldig bra. Man får brynt seg, sier Fuller-Gee.

De siste ukene har skuespilleren imponert med sin tolkning av Molina i "Edderkoppkvinnens kyss". Der spilte han en transvestitt som deler fengselscelle med den politiske fangen Valentin, spilt av Even Rasmussen. Nå er 33-åringen premiereklar med monologen "Dr. Jekyll & Mr. Hyde". En forestilling som har fulgt skuespilleren siden studietiden ved The Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) for omtrent ti år siden.— Jeg ville ikke bare være et offer som skuespiller. Jeg ville være en skapende kunstner. En enmannsforestilling er nervepirrende, og jeg gjorde det for å utvikle meg selv.

Internasjonale priser

Skuespilleren tok kontakt med sin teaterguru og læremester Iain Ormby-Knox ved LIPA. Sammen utviklet de den velkjente forestillingen, basert på Iain MacFarlanes teaterversjon av den kjente romanen av Robert Louis Stevenson. I Kilden har Ormby-Knox regi, slik han har hatt det så mange ganger tidligere når sørlendingen har tolket den schizofrene legen.

Jørn-Bjørn Fuller-Gee foreslo selv å sette opp "Dr. Jekyll & Mr. Hyde" i Kilden. Forestillingen har fulgt skuespilleren siden teaterstudiene ved LIPA i England for ti år siden. Foto: Kjetil Samuelsen

— Vi hadde premiere i Arendal, og var på turné i Canada. Vi satte det opp gjennom Hålogaland Teater, blant annet på Svalbard. Og vi har spilt på Oslo Nye og i London. London var siste gangen, og det er tre år siden, forteller Fuller-Gee, som sammen med Ormby-Knox har vunnet flere internasjonale priser for oppsetningen.

- En fantastisk fantasi

— Jørn-Bjørn er en av de beste skuespillerne jeg har jobbet med. Og jeg har jobbet med en del. Han er opptatt av detaljer, har en god holdning og jobber hardt. Han har en fantastisk fantasi og en lidenskap for teater. At han kan hoppe fra "Edderkoppkvinnens kyss" til dette så raskt, viser bredden i det han kan gjøre, skryter Ormby-Knox.

— Det er et materiale som passer perfekt for Jørn-Bjørn. De har skapt stykket fysisk, og Jørn-Bjørn er som en danser. Stykket krever en artist, nærmest. Det er en innbilt verden, og man må tro på omstendighetene. Han er god, skryter teatersjef Ingrid Forthun.

Det var Fuller-Gee som selv foreslo overfor teatersjefen at Kilden kunne sette opp "Dr. Jekyll & Mr. Hyde".— Dette er en gavepakke. Det er en versjon som har fått mange priser, og det er en god skuespiller. Dette er nok et dypdykk, og det er en klassiker innenfor thrillersjangeren, sier Forthun.

I publikums intimsone

Stykket handler om legen Henry Jekyll, som gjennom medisineksperimenter utvikler et stoff som forvandler ham til den onde Edward Hyde.

— Forestillingen handler om menneskets kamp mot sin egen natur. Det handler om hver og en av oss, om hvordan vi håndterer de sidene av oss selv vi ikke liker, om temmingen av vår egen natur, sier teatersjefen.

Forestillingen spilles i intimsalen i Kilden, med plass til drøyt 100 publikummere, og skal vises ni ganger fram til 1. mars.

— Dette er en av de beste teatersalene jeg har vært i. Det er god lyd, og jeg kan tre rett inn i intimsonen til publikum, sier Fuller-Gee.