Se intervju med Buli i boksen over

KRISTIANSAND: Arild Buli bekreftet i dagens rettsmøte at Quart er konkurs.

— Det er korrekt at Arild Buli har trukket den konklusjon at konkursbegjæringen tas til følge, sa Bulis advokat, Hanne Eva Müller, etter at retten var satt.

Buli ønsket selv ikke å si så mye i retten.

— Det er trist at vi må se realiteten, sa Quart-sjefen, før dommeren avsa kjennelse og avsluttet det ti minutter lange rettsmøtet.

Det er dermed klart at det åpnes konkurs i selskapene Quart Event og Quart Service. Første skiftesamling blir 9. november. Da vil det bli klart hvor mye penger som er igjen, og hvordan restene skal fordeles blant kreditorene.

Skyldte på media

Som forklaring på hvorfor det gikk galt nevnte festivalsjefen flere grunner. Blant annet gjentok han at media måtte ta en del av skylda for et sviktende oppmøte.

— Hva er den største feilen du selv har gjort?

— Jeg skulle nok kanskje hatt det offentlige og næringslivet på banen før jeg gikk inn i det, sier Buli

— Hva tror du skjer med Quart nå fremover?

— Vet ikke. Det er fullt mulig å gjøre noe videre, men vi får se på hva fremtida viser.

Avviser ikke ny Quart

Festivalsjefen uttalte til TV2 før møtet til at dette er slutten for Quart. Over fvn.no er han ikke like bastant.

- Jeg har lyst til å være med å få opp å stå det konseptet jeg har lagt til grunn. Kanskje modifisere det litt. Vi lærte jo litt i år. Skal vi gjøre det bra i fremtiden må vi sikte høyt, sier Buli

— Har du lyst til å lede Quart en gang til?

— Ja, og da gjerne med et bedre resultat, sier Buli.

KONK: Arild Buli erkjenner at han må kaste kortene. FOTO: Erlend Olsbu

Kontaktet flere investorer

Advokat Olav Sylte holdt en kortfattet innledning, ettersom han i forkant av møtet hadde fått rede på at Buli erkjente insolvens.

— Det er jo bedre sent enn aldri, og da er jo egentlig jobben gjort, sa Sylte klokken 14. Sylte signaliserte søndag at han kom til å levere en ny konkursbegjæring på vegne av andre kreditorer, hvis Buli skulle klare å skaffe penger til de ansatte.

— Jeg har den siste tiden vært i kontakt med mange for å redde festivalen. Men vi kom ikke i mål, sier Buli.

Senest i dag skal Buli ha vært i kontakt med en potensiell investor, men han ønsket ikke å røpe hvem.

— Vi har vært i kontakt med mange av landets rikeste, svarte Buli.

15 millioner i minus

De ansatte skal ifølge Sylte ha nesten tre millioner kroner til gode i lønn. Totalt skal Quart skylde 15 millioner kroner etter årets festival, som gikk 30 millioner kroner i underskudd.

Årets festival gikk av stabelen fra 30. juni til 4. juli. Blant artistene som opptrådte var Slash & Friends, Black Eyed Peas, Marilyn Manson, Korn, Placebo og Young Jeezy. Ifølge Quart var det om lag 68.000 besøkende innom i løpet av de fire dagene festivalen varte.