KRISTIANSAND: I forrige uke ble det åpnet i konkurs i selskapene Quart Merchandise AS og Quart Sponsorship AS, etter at Arild Buli selv hadde levert begjæring om oppbud. Dermed er nå fire av Bulis fem Quart-selskap konkurs.

Kun moderselskapet, Quart Holding AS, er igjen. Det er Quart Holding som eier rettighetene til Quart-navnet. Arild Buli sier han foreløpig ikke har bestemt seg for hva som skjer med dette selskapet.

— Per dags dato vet jeg ikke. Men jeg vurderer å legge det ned, sier Buli til fvn.no.

De fire konkursrammede selskapene er nå en del av bobehandlingen til advokat Kai Knudsen, som ble oppnevnt som bobestyrer da to Quart-selskaper ble slått konkurs i oktober.

— Jeg forsøker nå å hjelpe ham så godt jeg kan i det arbeidet han holder på med, sier Buli.

Blant annet er regnskapene til samtlige fem selskap utlevert til bostyreren.

Buli ferdig med Quart

Buli har selv levert et krav mot boet på 18 millioner kroner. Dette er penger Buli har lånt og/eller garantert for, for å finansiere årets festival. Festivalsjefen har tidligere ikke stilt seg avvisende til å lede arrangementet igjen, men nå svarer han følgende:

— Jeg har tapt nok. Bystyret og politikerne har også sagt sitt når det gjelder om man ønsker et slikt arrangement. Vi gikk 30 millioner i minus, men det har vært lite snakk om hva byen taper på å ikke ha Quart de neste årene.

- Betyr det at du er ferdig med Quart for godt?

— Ja, det kan jeg slå fast, sier Buli.

I begynnelsen av oktober ble selskapene Quart Event AS og Quart Service AS slått konkurs i Kristiansand tingrett. Det skjedde etter at advokat Olav Sylte begjærte selskapene konkurs på vegne av ansatte som ikke hadde fått lønn.

Sylte sier han nå vurderer å rette en konkursbegjæring også mot Quart Holding, på grunn av utestående lønn til selskapets eneste ansatt.

— Når det gjelder Quart Holding så er det ikke snakk om mer enn 30.000 kroner, men det er penger som Buli etter min viten ikke har. Etter mine opplysninger skal det ikke være noen penger igjen i selskapet, sier Sylte.

Undersøkes av politiet

Under skiftesamlingen i oktober kom det frem at bostyrers innbereretning er oversendt politiet, som bes om å undersøke eventuelle straffbare forhold.

Samtidig går bobehandlingen videre. Knudsen opplyser at den interkommunale arbeidsgiverkontrollen i Agder har fått i oppgave å gå gjennom kravene fra ansatte, de frivillige og det offentlige.

— De lager en bokettersynsrapport som tar for seg selskapenes behandling av lønn, skattetrekk, arbeidsgiveravgift og artistskatt. Det er nok et arbeid som kommer til å ta en god stund, sier Knudsen.

Skatteetaten har foreløpig ikke meldt inn krav til boet, selv om det ikke skal ha blitt betalt verken momsavgift eller artistskatt. Ifølge bostyrer Knudsen har det offentlige hatt begrenset med oppgaver og informasjon for å melde inn offentlige krav, herunder skattekrav.

Ansatte sikres lønn

Ikke alle som fremstod med lønnskrav via advokat Olav Sylte er sendt videre til Nav lønnsgaranti. Dette gjelder blant annet kravet til bookingsjef Tom Zutaut på om lag en million kroner.

— Hvis de mener de har til gode lønn eller feriepenger må det meldes inn til oss snarest. Boet behandler kravene, lager innstilling og sender kravene som hører inn under lønnsgarantiregelverket videre til Nav lønnsgaranti, sier Knudsen.

Det er kun ansatte som er sikret betaling gjennom lønnsgarantiordningen. Betalingskrav for tjenester som er utført gjennom enkeltmannsforetak eller egne selskap er uprioriterte, i likhet med de fleste andre krav.

Ettersom det ikke foreligger store verdier igjen i Quart-boet vil det trolig kun være de ansatte som får betalt til slutt. Etter at utgiftene til bobehandlingen er betalt og kravene fra Nav lønnsgaranti er dekket er det skatteetaten som står først i køen av de som har uprioriterte krav.

De øvrige som har krav, blant annet Arild Buli, vil etter all sannsynlighet ikke få noe igjen.