Både Bjørn Eidsvåg, Vamp og AC/DC slapp platene sine forrige uke, og alle gikk rett inn på de tre øverste plassene på albumlista, og dyttet Marit Larsen ned på fjerdeplass. Hun er inne i sin andre uke på lista, og gikk altså fra første— til fjerdeplass.

Vamp og Eidsvåg hadde et svimlende forhåndssalg. Begge hadde solgt til platina før de nådde butikkhyllene.

Norsk høst

Platehøsten er definitivt norsk. Eidsvåg og Vamp er bare to av mange norske artister med plateutgivelse i høst. Marit Larsen, Maria Mena, Rita Eriksen, Vidar Johnsen & Peter Nordberg, Karpe Diem, Herborg Kråkevik, Odd Nordstoga, Halvdan Siversten, Øystein Sunde, St. Thomas (minnealbum), Thomas Brøndbo, Dag Arnesen og Ida Jenshus har alle gitt ut plate i høst, og ligger på Topp 40-lista.

Norske artister dominerer med andre ord albumlista. Hele ni av de 15 første på lista er norske.

Rogalandsartiser gjør det i særdeleshet bra denne uka. I tillegg til Vamp og Eidsvåg er tidligere Vamp-vokalist, Vidar Johnsen, inne på lista på en åttendeplass, mot sjetteplass forrige uke med Vidar Johnsen & Peter Nordbergs «Mål & Mening». Rita Eriksen følger like etter på niendeplass med sin «Hjerteslag».

Disney på lista

Det var vel ikke til å unngå at musikken fra «High School Musical 3» med diverse artister fikk en strøm av smårollinger med foreldre til å raide platebutikkene. Plata gikk rett inn på sjetteplass. Kanskje ikke særlig overraskende etter den utrolige suksessen filmen har gjort på kino etter premieren for en halv uke siden.

High school-musikantene må likevel se seg slått av «Mamma Mia!»-artistene som ligger på femteplass.

Neste uke

«Norske talenter»-vinner Erlend Bratland slapp debutalbumet sitt på sin 17-årsdag, 27. oktober, og glir vel rett inn på neste ukes lister. Han hadde solgt til gull på forhåndsbestillingene, og har stor fanskare i norsk familieliv.