Verden stiller seg pent i kø når AC/DC har noe nytt å selge. Den ferske «Black Ice» har høstet svært gode kritikker både i Norge og i utlandet.

«Black Ice» hadde plateslipp på mandag, og har altså vært i butikkene i godt tre dager.Nå minker allerede beholdningen i platebutikkene.

— Nest best

– Årets nest beste så langt, sier Anders Smidsrøed, distriktssjef i Platekompaniet.

Og da snakker han om første salgsdag.

– AC/DC har solgt veldig bra, og er bare slått av Metallica så langt i år. Metallica var noe helt spesielt. De har solgt ekstremt.

Men Platekompaniet vil ikke ut med eksakt hvor mange plater som er solgt.

Snart en million

Basert på salgstallene fra de to første dagene, har amerikanske Hits Daily Double, som følger platesalg i USA, regnet seg fram til at «Black Ice» vil passere 800.000 før salgsuken er omme.

Rockelegendene solgte hele 193.000 første salgsdag i USA, skriver Farojournalen.

«Black Ice» er kun til salgs i Wal-Mart, noe som gjør salget enda mer imponerende.

AC/DCs forrige album, «Stiff Upper Lip» har på åtte år solgt 900.000 i USA.

Billettkaos

AC/DC kommer til Norge 18. bebruar for å spille på Telenor Arena, og åpner sin verdensturné i Pennsylvania i USA kommende tirsdag, 28. oktober.

Konsertbillettene til AC/DC-konserten i Oslo ble lagt ut for salg klokken 09.00 mandag 13. oktober, og kun kort tid etter gikk sidene til Billettservice ned. Den tåle ikke pågangen. Konserten var utsolgt på 15 minutter.

Slått av Beatles

Siden 1991, da Soundscan begynte å registrere salg over disk i USA, har AC/DC solgt 26.4 millioner plater på det amerikanske markedet, skriver Farojournalen.

Kun The Beatles har solgt mer.