Pressetalsmann Vidar Mortensen (t.v.) kan ikke love ny festival neste år. Her er han sammen med festivalsjef Trond Åge Nyhus etter sommerens Odderøya Live. Foto: Reidar Kollstad

— Dette er noe vi håper å få ryddet opp i i samarbeid med Tono. Det er et gammelt krav som hadde blitt liggende for lenge, sier pressetalsmann Vidar Mortensen i Odderøya Live.

12. juni skrev Fædrelandsvennen om samlede krav på over en million kroner mot bedriften som noen uker senere blant annet satte opp Bob Dylan og Aerosmith på Odderøya. Tono som forvalter komponistenes rettigheter har nå begjært festivalen konkurs, og rettsmøtet i Kristiansand tingrett er berammet til 1. september.

Pengene mangler

— Vi krever inn honorarer til komponistene som får musikken sin framført, og dette har ikke Odderøya Live betalt. Vi går kun til så drastiske skritt når ikke vederlag betales, sier Willy Martinsen.

Han er kommunikasjonssjef i Tono.

— Men detaljer ut over dette vil vi ikke gå ut med, sier han.

Da Fædrelandsvennen tidligere i sommer skrev om kravene mot Odderøya Live var Tonos krav mot festivalen på 132.000 kroner. Advokat Eva Hiller Christiansen som kjører saken for Tono, bekrefter at dette beløpet ennå mangler.

— De har vært i kontakt med meg. Nå får vi se om de betaler, sier hun til Fædrelandsvennen.

Uviss framtid

— Vi har ennå ikke fått inn tallene fra sommerens festival, sier pressetalsmann Vidar Mortensen hos Odderøya Live.

- Bør folk bekymre seg for om det blir festival neste år?

— Før vi kan si noe om det må vi ha et beslutningsgrunnlag å bygge på, sier Mortensen.

- Du vet altså ikke om det blir festival neste år?

— Hvis du spør om vi går konkurs eller ikke, så må vi ha alle tall på bordet før vi planlegger hva vi gjør videre.