KRISTIANSAND: I dag ble hennes nye album "Elverhøy" sluppet. Kritikkene fra de største avisene er upåklagelige for kristiansands-/mandalsjenta.

VG, Dagbladet og Fædrelandsvennens anmeldere trillet alle terningen til fem.

"... "Elverhøy" fortjener et bredt musikalsk publikum som liker musikk på morsmålet", skriver VGs anmelder Kurt Bakkemoen.

"... Helene kan riktignok frasere som Gåtes Gunnhild Sundli, særlig tydelig er det på «Heiemo og Nykkjen» , men uttrykket kan ikke sammenliknes. Der Gunnhild freser, er Bøksle mildheten sjøl. Hun er en oppvisning i stemmebeherskelse, bare hør på «Blomen fell» , og blir aldri tilgjort", skriver Dagbladets Øyvind Rønning.

Adresseavisen og Aftenposten fulgte opp med terningkast fire.

"...Med engasjement veksler hun mellom det nære og dramatiske. Noen ganger er stemmen skjørt ungpikeaktig, andre ganger innsmigrende og nærværende, for dernest å virke riktig så utagerende dramatisk. Nesten selvsagt låter dette svært lekkert, samtidig som melodiene faller lett i øret", skriver Svein Andersen i Aftenposten.

— Jeg presenterer jo tradisjonsmusikk som er bearbeidet mot viser og pop. Dermed blir låtene mer tilgjengelig for folk. Jeg håper jeg med melodiene mine kan fange opp folk som ikke har noe forhold til viser fra før av, sa Bøksle til Fædrelandsvennen forrige uke.