Med seier over Southampton søndag kunne Liverpool bare være fire poeng bak fjerdeplassen. Bortelaget så ut til å ha full kontroll, gikk til pause med ledelse 2-0, det etter å ha bommet på flere store sjanser. Da dommer blåste for 90 minutter hadde Southampton snudd det. To scoringer fra Sadio Mane og en fra Graziano Pelle sendte Southampton forbi Liverpool på tabellen.

— Martin Skrtel kommer inn til pause, og kampen snus totalt, mente Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

For slovaken skulle ikke ha sin beste kamp i karrieren. Statistikken viser at Liverpools bakre firer vant to taklinger i den andre omgangen.

– Det var på grunn av hans gule kort. På slutten av førsteomgangen virket det som han var preget av emosjonene ved å være på denne stadion, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp etter kampen.

Liverpool overkjørte Southampton i første omgang, men det hele kunne fort sett annerledes ut.

For allerede etter sju minutter kunne Dejan Lovren fort vært utvist. Shane Long kom seg foran Liverpool-stopperen, Long gikk ned etter at det tydelig hadde vært kontakt. Dommer lot dog spillet gå videre.

Uenig om straffesituasjon

— Jeg mener det ikke er straffe. Jeg synes han oppsøker Lovren, mente Thomas Myhre i TV 2s studio i pausen.

— Soleklar straffe, var Erik Thorstvedts dom.

Men etter det var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Southampton hadde nok med å forsvare seg, men hva skal man gjøre mot en spiller som Philippe Coutinho?

Kvarteret var spilt da den brasilianske magikeren gikk inn i banen og med høyrefoten sendte avgårde et skudd i lengste hjørne som Fraser Forster og i mål. 1-0, og det skulle komme mer.

— Vi spilte en strålende førsteomgang. Vi kunne scoret tredje og fjerde. Vi må drepe kampen mye tidligere, sier Jürgen Klopp etter kampen.

– Vi har spilt over 20 kamper, så hvordan kan jeg skylde på spillerne mine? De var ikke i samme slag i annen omgang. Vi har hatt fantastiske øyeblikk denne sesongen, men i dag var det Southampton som hadde det, sier tyskeren.

Liverpool med full kontroll

Jürgen Klopp kunne juble på 2-0. Etter kampen hadde han ikke mye å rope hurra for. Foto: Reuters

Minutter senere fikk Daniel Sturridge den lille plassen han trengte. Han ventet ut Southampton-forsvaret, før han rappet til med et lurt skudd i lengste hjørne. Etter dette hang Southampton i tauene, og det kunne fort vært styggere tall da lagene gikk til pause, men det stod 2-0 til bortelaget som virket å ha full kontroll.

Det var et helt annet hjemmelag som kom på banen til den andre omgangen. Plutselig var bordet snudd og det var Southampton som presset Klopps gutter lavt i banen. Allerede etter fire minutter fikk Southampton straffe, da innbytter Skrtel dro ned Pelle.

Men Sadio Mane måtte se seg slått av Simon Mignolet, som vartet opp med en strålende redning.

Mane fikk revansj

Ti minutter senere skulle Mane få sin revansj. Slurvete Liverpool-spill gjorde at hjemmelaget kunne bryte høyt i banen. Fra hjørnet av sekstenmeteren fikk Mane tid nok til å avslutt, med et skudd i lengste hjørnet. Fortjent redusering, og da var det virkelig kamp igjen.

Christian Benteke burde punktert kampen da han fikk en kjempesjanse kvarteret før slutt, men en svak avslutning fra innbytteren gikk utenfor målet. Det målet hadde Liverpool trengt.

Graziano Pelle satte inn 2-2. Foto: AP

Sju minutter før slutt fikk Graziano Pelle all tid i verden til å prikke inn 2-2. Svakt forsvarspill fra Liverpool, men en flott scoring fra Pelle som Mignolet bare kunne drømme om å ta.

Få minutter senere eksploderte det på St. Marys.

Mane — som bommet på straffe i starten av omgangen - fikk sjansen igjen. Et fryktelig utspill fra Mignolet, ble fulgt av noen fryktelige involveringer fra Martin Skrtel og Liverpool-forsvaret. Mane ble spilt alene gjennom og med en god avslutning satte han inn 3-2. Southampton hadde snudd det.

Det ble også sluttresultatet. Etter kampen viste bildene en engasjert Klopp i samtale med Christian Benteke. Det var neppe ros som ble delt ut.