Lørdag kveld smeller det i Frederikshavn. Der går Tim-Robin Lihaug (22) i ringen for første gang etter at han ble ungdomsverdensmester. Når han møter Farouk Daku (29) står ikke tittelbeltet på spill, men et nederlag vil være en brutal bremse for Lihaugs oppadgående karriere.

Og trener Ulf Johansen advarer dem som tror Lihaug får det enkelt.

— Det blir hans tøffeste kamp til nå i karrieren, sier Johansen.

  • Tim-Robin Lihaugs kamp vises på Viasat 4. Han er ventet å gå i ringen cirka klokken 20.30.

Den vurderingen er det én hovedårsak til: Daku er southpawbokser – venstrehendt.

— Det betyr at slagene han får mot seg kommer fra helt andre vinkler enn vanlig. Teknikken må tilpasses. Han må forflytte seg mot venstre, ikke mot høyre. Å møte southpawboksere krever grundige forberedelser, sier Johansen.

Han var i mange år med i teamet rundt Ole Klemetsen. Nå er Klemetsen, en av tidenes norske boksehelter, rekruttert inn i Team Lihaug av Johansen.

— Han ser ting jeg ikke ser, og har et utrolig blikk for detaljer i boksingen. Derfor har han vært viktig i forberedelsene våre - nok en gang, sier Johansen.

Det blir hans tøffeste kamp til nå i karrieren.

- Hatet å møte kjeivhendte

"Lukkøye", som Klemetsen ble kalt, har vært med på Lihaugs treningsleir i to uker. Han ankommer Frederikshavn med danskebåten og vil være i ringhjørnet når kampen går lørdag.

Klemetsen har levert flere råd før Lihaugs tøffe southpaw-test.

— Jeg er litt bekymret, fordi jeg selv hatet å møte kjeivhendte. Jeg fikk det absolutt ikke til mot dem, sier Klemetsen.

— Derfor har jeg understreket overfor Ulf at disse forberedelsene må tas veldig alvorlig. Du må gjøre de nødvendige tekniske tilpasningene og få dem inn under huden.

Det føler Lihaug han har gjort.

I RINGEN: Lørdag kveld går Tim-Robin Lihaug (22) i ringen for første gang etter at han ble ungdomsverdensmester. Nå møter han Farouk Daku (29). Her fra kampen mot Simen Smådal. ARKIVFOTO: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

— Vi har terpet ekstremt mye på det tekniske nå. Jeg har jobbet så mye mot det å møte en southpawbokser, at jeg tror det kan bli vanskelig å vende meg av med boksemåten. Det kan gå et par uker på trening før det skjer, sier Lihaug.Ulf Johansen tror kampen mot Daku vil gi unik erfaring.

— Nettopp det var grunnen til at vi sa ja til denne kampen. Plutselig står vi der om to år og skal bokse tittelkamp mot en southpawbokser. Da gjelder det å ha gjort det før, og vært gjennom forberedelsene.

- Jernkjeve

29 år gamle Daku er rutinert, med 25 kamper og 18 seirer. Han er født i Uganda og øst- og sentralafrikansk mester.

— Han har jernkjeve. Daku er veldig vanskelig å slå ut og har bare vært stoppet én gang, mot veldig sterk motstand. Vi må være forberedt på å gå alle åtte rundene, selv om Tim skal være sterkere, raskere og bedre teknisk, sier Johansen.

Lihaug har studert sin motstander på video.

— Vi har sett klipp mange ganger i uken. Jeg er ganske sikker på at jeg har kontroll, selv om man aldri kan vite helt på forhånd. Jeg har i alle fall gjort alt jeg har kunnet i forberedelsene.

Lihaug og treneren kom til Frederikshavn torsdag ettermiddag. Det etter en tur der bokseren var nær å rote bort bagasjen til dem begge, på flyplassen i København.

— Han kaller seg reiseleder, men presterte å bare gå fra koffertene. Vi måtte etterlyse dem over høyttalerne. Å reise med boksere er verre enn å reise med små unger, kommenterer Ulf Johansen med humoristisk snert.

  • Tim-Robin Lihaugs kamp vises på Viasat 4. Han er ventet å gå i ringen cirka klokken 20.30.