Beograd, Serbia 20121214.Ungarns trener Karl Erik Bøhn under pressetreffet med semifinale-lagene i håndball-EM som holdes i Beograd Arena fredag ettermiddag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

BEOGRAD (adressa.no): Bøhns Ungarn sørget i ettermiddag for å ta EM-bronsen etter en dramatisk forestilling mot Serbia i Beogradska Arena.

Ungarn vant 41-38 etter ekstraomganger, og det var en langt blidere Karl-Erik Bøhn som møtte pressen etter kampen i dag enn det var lørdag kveld.

Da var Bøhn rett ut forbannet etter at det norske støtteapparatet sendte ut en pressemelding fredag kveld om at forholdet mellom den ungarske landslagstreneren og Heidi Løke var over.

Kvelden før semifinalen der de to skulle møtes.

— Dette var et bakholdsangrep 16-17 timer før kamp som ikke ga noen muligheter til å varsle barna og de der hjemme, sa Bøhn til adressa.no etter semifinaletapet mot Norge.

Men nå hylles han som bronsehelt i Ungarn.

— Det er bedre enn gull for meg. Vi er ikke gode nok for gull, og det hadde sørget for urealistiske forventninger til laget mitt fremover, sier Ungarns landslagssjef.

Som er dønn stolt over laget sitt etter bronsen.

- Jeg er stolt over meg selv også, sier han.

Etter å ha fått lørdagen litt på avstand er Bøhn langt mildere nå.

— Jeg tror jeg klarte seks timers søvn i natt, og da jeg våknet i morges skrev jeg en hyggelig melding til Heidi der jeg ønsket lykke til videre. Hun er en fantastisk jente, og jeg har hatt en fantastisk tid sammen med henne, sier Bøhn.

Han innrømmer at han ble litt het i toppen etter lørdagens semifinale mot Norge.

- Ja, det blir vel alle. Når man blir presset til siste fiber er det lett å gjøre noen feilvurderinger, sier han.

Blant annet varslet han at han kom til å ta et oppgjør med Olympiatoppen angående den norske presseansvarlige Halvor Leas opptreden.

— Det var bare litt usaklig tull og tøys fra min side. Men det er lov å gjøre noen feilvurderinger innimellom, så kan man riste på hodet og gå videre. Livet er en lek, sier han, og legger til:

- Det er jo dette som skaper stemning. Dere får noe å skrive om, og jeg får hisse meg opp litt.

Men Bøhn føler ikke han trenger å be om unnskyldning for at han kalte pressemeldingen fredag kveld et bakholdsangrep.

— Nei, det var det jo, sier han.

Nå skal bronsen feires i Beograd i kveld. Men Bøhn lover å ikke ta helt av.

- Nå skal jeg sitte stille og rolig, og prøve å få i meg litt mat. Jeg er helt tom for energi nå, sier han.