Barcelona's new signing Zlatan Ibrahimovic (R) of Sweden greets his new teammate Eric Abidal during a visit at Joan Gamper training camp in Barcelona July 28, 2009. Sweden striker Ibrahimovic moved to Barcelona from Inter Milan and Cameroon's Samuel Eto'o went the other way on Monday in a swap deal worth more than 66 million euros ($94.14 million). REUTERS/Stringer (SPAIN) Foto: STRINGER/SPAIN
Barcelona forward Alexis Sanchez, top, of Chile, challenges for the ball with AC Milan goalkeeper Christian Abbiati during a Champions League first leg quarterfinals soccer match between AC Milan and Barcelona at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, March 28, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni) Foto: Antonio Calanni

Milan-Barcelona 0-0:

Milan og Barcelona møttes til den første kvartfinalekampen på San Siro onsdag kveld. Kampen gikk uten Barcelonas Eric Abidal, som tirsdag gjennomgikk en levertransplantasjon i etterkant av sin kreftsykdom.

Venstrebacken, som har vært en fast brikke på Barcelonas suksessrike lag de siste sesongene, hadde ett ønske før kampen.

Han ville at lagkameratene skulle ta med Zlatan Ibrahimovics trøye til Spania.

— Vi må ordne det slik at han får en kamptrøye, sier Zlatan Ibrahimovic til svensk Viasat etter 0-0-kampen på San Siro.

— Jeg håper at han får alt han trenger så han kan bli frisk igjen, sier svensken som sin tidligere lagkamerat.

- Hadde vunnet med litt flaks

Gjestene hadde vunnet seks kamper på rad på tur fra Barcelona, men denne gang klarte de aldri å sikre seieren.

Hjemmelaget valgte å stille i hvite drakter, noe de også hadde da de slo Barcelona 4-0 i Mesterliga-finalen i 1994. Om dagens draktvalg skyltes ønske om lykke fra triumfen fra 18 år siden vites ikke, men de hvite trøyene holdt i alle fall til uavgjort mot laget som herjer fotballbaner over hele Europa.

Begge lagene hadde flere store muligheter til å score og skaffe seg et godt utgangspunkt før returmøtet på Camp Nou, men ingen klarte å overliste motstanderens keeper.

- Med litt flaks i dag hadde vi fått et mål også. Det var en stor kamp i kveld og det var flott å spille foran våre supportere. Vi ser frem til returkampen neste uke. Vi håper å vinne ligakampen i helgen, så vi har en god luke der og kan fokusere helt på returmøtet, sier Zlatan Ibrahimovic til svensk Viasat.

Han føler ikke det blir rart å komme til sin gamle hjemmebane som Milan-spiller.

— Nei, jeg har vært der tidligere med Juventus også. Det blir ikke rart i det hele tatt.

Snytt for straffe?

Robinho fikk sjansen for hjemmelaget allerede etter tre minutter, men banket ballen langt opp på tribunen fra kort hold.

Gjestene ville ha straffe da Alexis Sanchez gikk i bakken etter en duell med keeper etter 16 minutter, men dommeren dømte ikke imot keeper Abbiati.

Like etter satte Lionel Messi ballen i mål, men assistentdommeren vinket korrekt for offside. Minutter senere var Zlatan Ibrahimovic frempå, men bommet også han.

Xavi, Iniesta og Boateng hadde alle sjanser før pause, men ingen lyktes.

Etter pause var Barcelona fortsatt det beste laget målt i både ballinnehav og sjanser, men fikk ikke utnyttet det til å bli scoring.

Minuttet før full tid fikk de en dobbeltsjanse ved Messi og Tello, men kampen endte 0-0. Det var første gang siden april 2008 at katalanerne ikke scoret i en bortekamp i sluttspillet i Mesterligaen. Da var det Manchester United klarte å holde nullen på Old Trafford.

Dermed har den lille, magiske argentineren fortsatt 12 mål i Metserligaen denne sesongen. Han mangler dermed ett mål på å overta rekorden for flest mål i en og samme sesong av verdens største klubbturnering.

Dermed er det fortsatt en gammel Milan-helt som fortsatt står med rekorden. Jose Altafini klarte bragden i 1962-63-sesongen.