Scoringer av Mario Gomez og Arjen Robben i hver sin omgang gjør at Bayern München nærmest er videre til semifinalen i mesterligaen på bekostning av Marseille.

Aldri før hadde et tysk lag slått Marseille i Frankrike. Den statistikken ble slettet etter onsdagens kamp. Dermed holder rødtrøyene liv i håpet om en finale hjemme på Allianz 19. mai.

Gomez ga bortelaget ledelsen like før pause på et langskudd Marseille-keeper Elinton Andrade neppe vil se i reprise.

Da Arjen Robben doblet forspranget etter veggspill med Thomas Müller i annen omgang kunne tyskerne smått begynne å konsentrere seg om møtet med det som sannsynligvis blir Real Madrid i neste runde. Spanjolene slo Apoel Nicosia 3-0 tirsdag.

På vinnersporet

Etter en ujevn sesongen har Bayern funnet tonen. Dette var den sjette strake seieren, inkludert straffesparkkonkurransen mot Borussia Mönchegladbach i cupen.

— Fotballen forandrer seg veldig fort, nå er vi med i alle turneringene igjen og i toppform, sier målscorer Arjen Robben.

For Marseille peker pilen i motsatt retning. Klubben har tapt åtte av de ni siste gangene. Laget har en formidabel oppgave foran seg i München.

— Nå blir det veldig vanskelig. Dette Bayern-laget har mange kvaliteter, men spesielt stor offensiv styrke, sier trener Didier Deschamps, ifølge NTB.